Waar op Tenerife moet je zijn?

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Een vakantie naar Tenerife is altijd een goed idee. Want naast dat het er gedurende het hele jaar lekker weer is, is er ook voor elke portemonnee wat te beleven. Budget vlucht of eerste klas, een luxe hotel of een goedkoper appartement. All inclusive of zelf koken. Het is er allemaal te vinden. Maar waar op Tenerife moet je zijn?

Playa de las Americas

De grootste en daarmee ook bekendste en meest toeristische badplaats van Tenerife. Je hebt hier werkelijk alles, van grote all inclusive hotels tot gezellige appartementjes. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Ook kun hier aan de “barstreet” goed feesten.

Er zijn drie stranden, Playa De Las Americas, Playa del Camison en Troya Beach.

Ook heeft Playa de las Americas een erg leuk winkelcentrum, Centre Safari. Wanneer je van Thais eten houdt, sla dan vooral Thai Botanico niet over!! Reserveer wel want het is er altijd gezellig druk.

Costa Adeje

Noordelijk van Playa de las Americas ligt Costa Adeje (zeg: Adege). In Costa Adeje vindt je iets luxere en duurdere resorts. Chique clubs en fancy restaurants.

Los Cristianos

Los Cristianos is het iets kleinere broertje van Playa de las Americas en ligt in het zuidwesten van Tenerife. Los Cristianos is het minst toeristisch van de drie bekendste badplaatsen Playa de las Americas en Costa Adeje. Hierdoor heeft het iets meer zijn authentieke karakter als vissersdorp kunnen behouden, voor zover dat nog mogelijk is op een eiland als Tenerife. Ook hier zijn vele geweldige accommodaties te vinden.

Los Gigantes

Zoek je rust en geef je er niets om om ’s avonds op stap te gaan, dan is Los Gigantes de beste keuze. Dit dorp ligt in het westen van het eiland en heeft enkele grote en meerdere kleine hotelletjes. Mét uitzicht op de fantastische kliffen.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is de grootste badplaats aan de noordkust van Tenerife. Het bijzondere aan Puerto de la Cruz zijn de zwarte lavastranden. Ook het sfeervolle oude centrum en de vele restaurantjes en winkeltjes zijn leuk om te bezoeken.

Garachico

Zeker minder toeristisch dan de andere steden is Garachico, welke in een vallei ligt. Deze authentieke en pittoreske badplaats ligt aan de noordkust en is niet bekend bij het grote publiek.

Vind hier direct je goedkoopste vlucht naar Tenerife:

 

Scroll naar boven