Bonaire

Het Caribische Bonaire behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC-eilanden van de kleine Antillen. Van deze drie eilanden is Bonaire het dunst bevolkt. De eilanden liggen niet op ABC-volgorde, maar ACB. Dat betekend dat Aruba, zo’n 120 kilometer vanaf Bonaire gelegen, het meest oostelijk gelegen eiland van de Benedenwindse Eilanden is. Daarna Curaçao, op een afstand van 50 kilometer en ten zuiden van Bonaire ligt Venezuela, op ongeveer 80 kilometer afstand.

Op het prachtige Bonaire zul je niet veel zandstranden tegenkomen, daarvoor moet je naar Curaçao. Toch kun je er heerlijk zonnen, snorkelen, duiken, surfen, eten en gewoon genieten. Het eiland is ongeveer net zo groot als Texel maar kent ontzettend veel mooie baaitjes waar je de zee in kunt. Doe dit wel alleen aan de westkant en altijd met waterschoenen of flippers, want de zee-egels en zee-appels zijn erg pijnlijk als je hier in gaat staan.

Het bekijken van de onderwaterwereld mag je niet overslaan tijdens een vakantie naar Bonaire. Je zult super veel vissen zien en als je geluk hebt een schildpad of zelfs een zeepaardje. Op de kentekenplaten staat niet voor niets “Diver’s Paradise”.

Ook de natuur is geliefd op Bonaire, dit zal je zeker zien in het Washington Slagbaai National Park en bij het Pekelmeer. Hier zal je ook vele flamingo’s tegenkomen, net als her en der een pelikaan.

Op Bonaire hangt een ongedwongen en relaxte sfeer. Geen toeterende auto’s en geen stoplichten. Zelfs haaientanden hebben wij niet gezien. Wil je voorrang? Dan krijg je dat gewoon. Ach, wat maakt het jou ook allemaal uit als het toch elke dag 30 graden is met een heerlijk zeebriesje?

De mooiste boeken over Bonaire:

Scroll naar boven