Waarom je nooit moet gaan reizen

Kwijl jij al bij het idee van palmbomen, blauwe zee en wit strand? Kun je niet wachten om je spullen te pakken en op reis te gaan? Ik kan je maar 1 advies geven: doe het niet! Wat je niet kent mis je ook niet. Dus wen er niet aan! Het zal je leven verpesten. In Nederland is nooit meer iets écht leuk.

Ben je inmiddels besmet met het reisvirus… Te laat! Je zult onderstaande punten stuk voor stuk herkennen.

Nederlandse winters

Niks zo erg als die slepende eindeloze koude (maar net niet koud genoeg) winters. Valt er eindelijk eens sneeuw, is het natte sneeuw. Juk.

8-urige werkdagen

Elke ochtend voor dag en dauw opstaan om naar je duffe kantoor te gaan. Daar van 9 tot 17 aanwezig moeten zijn om je vervolgens weer naar huis te slepen. Lichtpuntjes van de dag zijn de pauze, het loopje naar het koffiezetapparaat en je klungelige collega die zo’n saaie werkdag tenminste nog iets dragelijker maakt.

Hutspot

Nederlands eten is natuurlijk het lekkerst. Getverderrie, Indiaase Curry. Jakkes, Indonesische Rendang. Bléééhh, Surinaamse Roti. Doe mij maar elke dag boerenkool of zuurkool.

India

Elke dag douchen

Tijdens het backpacken heb je wel wat beters te doen dan douchen. Zwemmen of surfen bijvoorbeeld. Dan spoel je toch ook direct schoon?

Alcoholist

Wakker worden, naar de koelkast lopen voor je eerste biertje, daarna zien wat de dag je brengt? Tijdens het reizen doodnormaal. Wanneer je in Nederland bent is dit ineens gedrag van een alcoholist. Typisch.

Bed opmaken

Pff, je eigen bed opmaken? Sorry hoor, maar dat doet toch niemand? Tijdens het reizen slaap je hooguit 2 nachten in hetzelfde bed, dus van opmaken is geen sprake.

I spiek Nederlants

Na zoveel maanden alleen maar Engels te hebben gepraat ben je het Nederlands bijna verleerd. Want wat was “airplane” ook alweer in het Nederlands? En wat is een “platypus” ook alweer?

Witte rol?

Wat is dat gekke witte rolletje naast die wcpot? Jij bent gewend om je billen af te spoelen met een plens water.

Nederlanders

Pas na het reizen merk je hoe onaardig Nederlanders eigenlijk zijn. Zo op zichzelf gericht. Sta je in Australië met een landkaart voor je neus komen ze bijna aanrennen om je te helpen. In Azië is iedereen direct je vriend; “special price for you my friend”.

Onbesmette mensen

En dan heb ik het uiteraard over het reisvirus…. Mensen die niet besmet zijn snappen het niet. Vinden het maar “te warm”, “te ver vliegen” en “teveel gedoe”. “Nederland is toch ook prachtig?” Oké, dat is dan wel waar, maar toch, het buitenland blijft aantrekkelijker.

Ergste gehoorde opmerking: “Maar de luchten in Nederland zijn zo prachtig, dat zie je nergens anders. Daarvoor hoef ik niet op reis”.

Nou. Ik wel.

Boring…

Alles is maar altijd hetzelfde. De kroegen veranderen niet. De mensen veranderen niet. Op reis heb je tenminste elke 3 dagen een andere beste vriend.

Routine hell

Onze samenleving hangt aan elkaar van routines. Jij bent meer iemand die elke dag zelf wil bepalen hoe laat je je beste beentje buiten je bed zet. En daarna bepaalt wat je gaat doen, áls je dat al bepaalt.

Stempels verzamelen

Intens gelukkig word jij er van. Door je paspoort bladeren en zien welke stempels hier allemaal in staan. Het leven draait niet om dat mooie vrijstaande koophuis, die dure designschoenen, die mooie gelakte nageltjes en je haartjes altijd in de plooi. Silent disco onder de sterrenhemel met een biertje in je hand is meer jouw ding.

Scroll naar boven