Hoe kun je besparen op je huurauto? Mijn tips!

Niet alleen met het boeken van je ticket en je accommodatie kun je flink besparen. Ook met het uitzoeken en boeken van je huurauto kun je vele euro’s besparen. Als je tenminste weet waar je op moet letten. Gelukkig heb ik 5 tips voor je op een rij gezet om het huren van je auto zo voordelig mogelijk te maken. Ook lees je hier 15 tips als je daadwerkelijk de auto gaat huren.

Tip 1 – Vroege vogel

Boek zo vroeg mogelijk. Vaak kun je zelfs nog gratis annuleren. Ook met het boeken van vliegtickets is dit altijd een goede tip. Er zijn nog veel auto’s beschikbaar en je hebt dus nog ruime keuze. Hoe dichter bij de datum hoe duurder de auto wordt.

Tip 2 – Nederland

Huren vanuit Nederland is meestal goedkoper. Ook sta je bij aankomst op het vliegveld niet uren in de rij. Als je er net een vlucht van 12 uren op hebt zitten, is dat wel het laatste waar je zin in hebt. Het is verstandig om verschillende verhuurders te vergelijken. Eigenlijk huur is zelf altijd bij SunnyCars, omdat zij hele goede voorwaarden hebben en nooit extra kosten. Extra voordeel om vanuit Nederland te huren: de voorwaarden zijn in het Nederlands.

Tip 3 – Ophalen

Welke ophaallocatie je kiest kan ook sterk in prijs verschillen. Het duurste is doorgaans om je auto bij het hotel af te laten leveren en bij de balie op de luchthaven zelf. Het goedkoopst is meestal je met een shuttleservice naar het verhuurkantoor te laten brengen. Dan heb je vaak nog de keuze uit ophalen bij een stadskantoor of een representant service, waarbij een verhuurmedewerker op je wacht in de aankomsthal. Ik raad je aan om dit vooral te vergelijken op de boekingssite.

Tip 4 – Tijdstip

Zorg er voor dat het tijdstip van ophalen en het tijdstip van terugbrengen hetzelfde is. Als je je auto bijvoorbeeld om 14 uur ophaalt en om 18 uur weer inlevert, wordt er voor deze 4 uurtjes een hele dag gerekend.

Tip 5 – Dief uit eigen portemonnee

Extra’s kun je het beste van tevoren aangeven. Wil je bijvoorbeeld een kinderzitje of een GPS systeem, dan betaal je hier extra voor. Een GPS huren vind ik zelf weggegooid geld, is ook altijd hartstikke duur. Je kunt beter je eigen navigatiesysteem meenemen. Download wel de juiste kaarten van tevoren. Ook de app maps.me werkt uitstekend als navigatie en kost niets! Online navigeren kost immers niets. Denk er wel om dat je een autolader en telefoonkabel meeneemt in de auto.

Scroll naar boven