Florida in 2 weken

Ben je van plan Florida te verkennen maar wil je er ook graag een zon, zee en strandvakantie van maken? Dan heb ik hier de ideale reisroute om Florida in 2 weken te verkennen.

Florida route

We beginnen in Miami, houdt er rekening mee dat er vrijwel altijd een rij staat op Miami Airport. Je kunt je huurauto direct op het vliegveld ophalen. Hier vind je tips voor het huren van een auto. Met SunnyCars weet je dat je goed zit, nooit gedoe achteraf. 

Dag 1 en dag 2
Uiteraard wil je Miami ook verkennen, breng een bezoek aan het strand, eet in Little Havana, verzucht je aan de luxe en grote auto’s aan de Oceans Drive en ga als een echte Amerikaan ’s avonds naar de Dolphins Mall. Ook Key Biskaney en Wynwood zijn de moeite waard.

Op nog geen 10 minuten lopen vind je parkeergarage Lincoln Road, voor $10 per dag sta je hier al.
Als je Miami in een dag wilt verkennen is het leuk om met de hop-on – hop-off bus te gaan, en boek dan direct ook een boottour.

Aan het einde van dag 2 rijd je naar Homestead.

Dag 3
Vandaag rij je naar Key West (en terug). Dit is prima in 1 dag te doen. Onderweg kun je stops maken voor mooie foto’s. In Key West kun je een aantal uren rondlopen om vervolgens rond 16 uur weer naar Homestead te rijden.

Dag 4
Vandaag staan de Everglades op het programma! Wanneer je hier doorheen rijdt zullen er tal mogelijkheden zijn om een airboat te boeken, doe dit ook zeker! Rij via de “Rood Loop” naar Naples.

Dag 5
Vanaf Naples kun je naar Barefoot Beach, lekker een dagje naar het strand.
Als je aan het einde van de middag door wilt rijden naar je accommodatie vergeet dan niet over de Love Keys te rijden.
Wij sliepen in Fort Meyers, geboekt via AirBNB, bij Adam. We aten in In The Boathouse, wat echt een aanrader is.

Dag 6 & dag 7
Vandaag kun je naar Fort de Soto park gaan. Dit is echt een prachtig strand waar het niet druk is. Je kunt hier bij de pier ook vaak dolfijnen spotten.
Daarna rijd je door naar Saint Petersburg waar je naar Rainbow River kunt gaan. Je kunt dit ook combineren zodat je aan het einde een dag extra overhoudt. Wij sliepen in Dunnellon*, echt in the middle of nowhere, heerlijk stil.

Vanaf dag 8
De volgende dagen kun je naar eigen indeling doen. Maak mooie wandelingen, bezoek de stad Tampa waar je een mooie riverwalk hebt en plan een dag in voor een van de attractieparken in Orlando. Als je een bezoekje brengt aan Sand Key heb je een grote kans om dolfijnen te zien. Ook bij Indian Rocks Beach worden vaak dolfijnen maar ook pijlstaartroggen gezien.

Wij sliepen de laatste 3 nachten in Bradenton*, waar we een fantastisch verblijft hebben gehad. Je kunt kajakken in het Robinson Nature Prereserve , ook hier weer dolfijnen, maar ook schildpakken en pelikanen. Of maak hier met de fiets een mooie tocht doorheen. Beide erg de moeite waard. Voor de trillseekers onder ons: ook jetskiën kan in de omgeving.

Veel plezier!

(*NB: In verband met orkaan Ian, die in september 2022 over Florida raasde, is deze accommodatie helaas niet meer beschikbaar)

Scroll naar boven