Onmisbare items voor op reis

Elke reis kom ik er weer achter wat ik niet en wat ik juist wel mee had moeten nemen. Vaak neem je toch weer veel te veel mee. Onderstaande items neem ik sowieso mee, ze zijn echt onmisbaar. Wat daarbij ook belangrijk is, deze items worden ook elke reis daadwerkelijk gebruikt.

Tip: lees ook zeker de artikelen tips voor het goed inpakken van je koffer en wat neem je mee?

Hamamdoek

Je bagage heeft uiteraard beperkte ruimte. Dus waarom zou je zo’n grote zware handdoek meenemen? Die ook nog eens langzaam droogt… Het alternatief: een hamamdoek! Veel lichter, nog eens groter ook, en is zó droog. Ik heb zelf deze:

Slotje

Het voelt wel zo veilig om je koffer af te kunnen sluiten zodra je deze niet meer in het oog kan houden. Om geen sleuteltjes te hoeven bewaren is het fijn om een slotje met cijfercode te nemen. Gebruik voor deze code iets wat niet voor de hand liggend is. Dus geen geboortedatum, postcode, trouwdatum etc.

Peper en zout setje

Neem zo’n klein setje peper en zout mee. Vaak ga je op reis lekker je eigen eitje bakken ’s ochtends. Het is zonde om dan steeds weer een setje te moeten kopen.

Packing cubes

Zoals ik in mijn artikel tips voor het goed inpakken van je koffer ook al vertelde, is het super handig om Packing Cubes te gebruiken. Nooit meer een rommeltje in je backpack of koffer.

Wereldstekker

Stel je voor, je hebt net 11 uren gevlogen, daarna nog 3 kwartier in een tuktuk gezeten, je bent net in je hotelkamer en wil even aan je ouders laten weten dat je veilig gearriveerd bent, is je telefoon leeg. Je pakt je stekkertje uit je tas, wil deze in het stopcontact steken… Verkeerde stekker! Om dat te voorkomen is het handig om altijd een wereldstekker bij je te hebben. Deze stekker past op alle stopcontacten en heeft 2 USB poorten, dus je kunt er 3 apparaten tegelijk opladen. Ideaal.

Opvouwbaar tasje

Een extra tasje meenemen is altijd handig. Onmisbaar als je een avondje of middagje weggaat en je niet je grotere rugtas wil meenemen.
Hier wat leuke opties:

Paspoorthouder

Je paspoort, tickets, bagagetags, sleutels… Als je alles los in je tas doet, vind je het sowieso niet meer (ongeschonden) terug. Daarom is het handig al deze belangrijke documenten bij elkaar te houden. Dat kan erg makkelijk in een paspoorthouder.

Oordoppen

In tips om een jetlag te voorkomen vertelde ik al dat ik tijdens het vliegen altijd last had van mijn oren. Sinds ik vlieg-oordoppen gebruik is dit gelukkig verleden tijd.

Deze oordoppen zijn er ook in slaap-oordoppen. Vooral als je veel in gedeelde kamers (dorms) slaapt zijn deze oordoppen echt onmisbaar!

Reiswasmiddel

Wanneer je langer dan twee weken op reis gaat kun je onmogelijk voor elke dag schone kleding meenemen. In Azië kun je vaak heel goedkoop je kleding laten wassen. Toch is het fijn af en toe wat ondergoed of je zwemkleding even op te frissen. Daarom is het ideaal om zelf wat wasmiddel mee te nemen. Je kunt hiervoor gewoon je eigen vloeibare wasmiddel gebruiken en dit in een hervulbaar flesje gieten. Om je was te laten drogen kun je kiezen voor deze waslijn.

Doosjes heb je niet nodig

Doosjes van spelletjes heb je niet nodig. Haal de spelletjes dus uit het doosje en stop ze in hersluitbare zakjes. Kijk ook of je geen dubbele dingen meeneemt. Bij spelletjes gebruik je vaak dobbelstenen, aan 1 setje heb je genoeg. Scheelt weer ruimte! 😊

Scroll naar boven