Tips voor het goed inpakken van je koffer

Je koffer inpakken. Altijd weer een stressvol moment. Je wilt wel alles mee hebben maar je wilt ook niet te veel inpakken, of juist te weinig. En dan moet je ook nog rekening houden met het aantal kilo’s dat je mee mag nemen. Dan denk je eindelijk alles te hebben, past je koffer niet dicht! En die souvenirs dan die je wilde kopen…? Met onderstaande tips heb je alles mooi op een rijtje, no stress.

Tip 1 – Lijstjes!

Ik ben sowieso enorm van de lijstjes. Je hoeft er dan niet meer aan te denken, het maakt je hoofd leeg. Lees hier mijn meeneemlijst voor een vliegvakantie naar een warm land. Of ik nou op vakantie ga of een weekendje weg, ik gebruik altijd lijstjes.

Tip 2 – Packing Cubes

Dé uitvinding van de eeuw, packing cubes! Nooit meer een rommel in je koffer, nooit meer zoeken. Door middel van verschillende kleine “zakjes” heb je alles super op orde. Deze packing cubes zijn erg fijn. Ik raad je aan om direct 2 (dus 6 zakjes) te kopen. Hier heb je meerdere soorten en maten, kies wat je zelf fijn vindt.

Tip 3 – Rollen

Ik ken niemand die op het vouwen van kleding leuk vindt om te doen, daarom: rol je kleding op! Je kleding oprollen bespaart niet alleen enorm veel plek in je koffer, je kleding kreukelt er ook minder door. Wanneer je packing cubes hebt, kun je je kleding ook nog eens veel makkelijker vinden.

Tip 4 – Niet wachten maar doen

Zet ongeveer een week voor vertrek alvast je koffer en je handbagagetas klaar. Ik zeg altijd, de voorbereiding is al de helft van de pret. Ook hiermee! Gooi hier alvast de spullen in die je sowieso mee wilt hebben (en die op je lijstje staan!). Je ticket, je paspoort, je vaccinatieboekje, alles kan er al in.
Ook kleding die je sowieso mee wilt hebben, zo heb je ook alvast een overzicht van kleding die je nog moet wassen.

Tip 5 – Wassen

Daarover gesproken, begin op tijd met het wassen van je kleding die je mee wilt. Denk er ook over na welke kleding je aan wilt hebben in het vliegtuig, dit moet lekkere loszittende kleding zijn, die je makkelijk uit kan trekken zodat op de vakantiebestemming direct de korte broek aan kan. Ook wil je gemakkelijke schoenen aan, want het is heerlijk om je schoenen uit te kunnen trekken in het vliegtuig.

Tip 6 – Klein is fijn

Kleine verpakkingen heb je tegenwoordig in overvloed. Maar ook op vakantie wil jij graag je eigen shampoo gebruiken. Daarom kun je hervulbare verpakkingen kopen en deze vullen met je eigen shampoo en showergel. Stop deze voor de zekerheid wel altijd in hersluitbare zakjes, zodat het niet gaat lekken. Heb je net al je kleding gewassen en opgerold, zitten ze onder de shampoo….

Tip 7 – Geen strandhanddoek

Een strandhanddoek, lekker groot voor als je op het strand wil liggen. Maar zo ontzettend zwaar. De tip is een hamamdoek! Minstens zo groot, misschien zelfs wel groter, en lang zo zwaar niet. En extra voordeel: deze droogt ook nog eens veel sneller. Wel handig als je naar een land gaat waar de luchtvochtigheid erg hoog is.

Tip 8 – Boekenwurm

Lees jij graag boeken op vakantie? Maar vind je ze te zwaar op mee te nemen? Overweeg om een goede e-reader aan te schaffen.
Vind je een e-reader helemaal niks, dan heb je in veel hotels en hostels tegenwoordig ook een ruilhoek voor je boeken. Ook heeft bijvoorbeeld de libelle veel boeken in tijdschriftmodel, scheelt enorm in de kilo’s. Wellicht zitten hier ook nog leuke (e-)boeken voor je tussen.

Tip 9 – Handbagage

Ik heb het net ook al even genoemd, je handbagage. Deze wordt vaak helemaal niet gewogen en mag vaak ook nog eens 10 kilo zijn. Dat is behoorlijk veel. Wil je dus wel zware dingen meenemen, stop dit in je handbagage. Let er uiteraard wel op dat dit mee het vliegtuig in mag. Een kleine handweegschaal in de koffer doet wonderen. Zo heb je ook op de terugreis geen stress of je dat ene souvenir nou wel of niet kunt kopen. Je kunt gedurende je reis je koffer en je handbagage wegen.

Tip 10 – Binnenlandse vlucht

Denk er om dat je bij een binnenlandse vlucht vaak minder kilo’s mee mag nemen dan bij een langeafstandsvlucht. Niks is zo zonde om je spullen achter te moeten laten op het vliegveld omdat je hier even niet aan gedacht hebt.

Extra tips – Schoenen

Kleine spulletjes kun je in je schoenen stoppen, waarom die ruimte onbenut laten?

Ook is het handig om de showercaps die je vaak gratis in hotels krijgt mee te nemen, zijn je schoenen vies? Of wil je ze überhaupt niet tussen je kleding leggen? Dan kun je heel gemakkelijk een showercap om je schoenen doen zodat je de rest schoon blijft.

Meest vergeten spullen

Volgende de ANWB in dit de top-10 van de meest vergeten spullen op vakantie:

1. Oplader
2. Tandenborstel
3. Zwemspullen
4. Paspoort
5. Zonnebril
6. Fototoestel
7. Leesbril en contactlenzen
8. Zonnebrand
9. Oordopjes
10. Medicijndoos

Je bent gewaarschuwd 😉

Ontvang hier geheel gratis de meeneemlijst!

Meld mij hier voor aan:

Ik spam niet!
Lees mijn privacybeleid voor meer info.

Scroll naar boven