Spelletjes voor in de koffer

Spelletjes spelen, je kunt mij er voor wakker maken. Nou ja, spreekwoordelijk dan. Ik vind het heerlijk om met vrienden af te spreken en de hele avond spelletjes te spelen. Lekkere hapjes en drankjes er bij, dé ultieme avond.

Ik heb een heleboel spelletjes voor je getest. Ze zijn allemaal te spelen met 2 personen. Hieronder heb ik de 10 leukste spelletjes voor je beschreven. Alle spelletjes zijn klein, zodat je ze gemakkelijk (zonder doosje) mee kunt nemen. Met de beperkte ruimte die je hebt in je bagage is dat wel handig.

Spelletjes op reisRegenwormen

Het spel waarbij je legaal mag valsspelen door stenen (regenwormen) van je medespelers af te pakken. Door het werpen van 8 dobbelstenen probeer jij zo veel mogelijk regenwormen bij elkaar te sprokkelen. Ligt deze nog in de pot? Dan kun je deze pakken. Gooi jij precies het getal wat je tegenspeler bovenop heeft liggen? Dan mag je deze steen pakken! Maar neem jij teveel risico en gooi je geen nieuwe aantallen? Dan moet je je steen juist inleveren.

Regenwormen is geschikt voor iedereen die tot 36 kan tellen. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Er is ook een uitbreidingsset van Regenwormen.

 

Keer op Keer

Bij Keer op Keer kun je doormiddel van het werpen van dobbelstenen gekleurde vakjes op je speelveld wegkruisen. De dobbelstenen vertellen je welke kleur en hoeveel vakjes. Maar dit moet wel aansluitend zijn aan je al aangekruiste vakjes. De eerste die een complete rij heeft aangekruist of een hele kleur heeft aangekruist, wint de meeste punten. Wanneer je de vakjes met sterren niet aankruist, krijg je juist strafpunten.

Qwixx

Het leuke van Qwixx is, is dat je altijd aan de beurt bent. Gooit jouw tegenspeler? Dan mag ook jij kruisjes zetten! Gooi je zelf? Dan moet je een kruisje zetten. Zo hoef je nooit op je beurt te “wachten”. Van Qwixx zijn op dit moment 3 verschillende varianten op de markt. Qwixx is niet moeilijk uit te leggen en blijft lang leuk om te spelen. 

Beverbende

Bij Beverbende moet je niet de meeste punten, maar de minste strafpunten proberen te scoren. Wel lastig als je maar 2 van je 4 kaarten mag zien… Met actiekaarten kun je daar verandering in brengen. Denk je lekker relaxed op reis te zijn? Tijdens Beverbende niet! Omdat je veel moet onthouden moet je je hersenen echt pijnigen. Probeer daarbij ook zo tactisch mogelijk te spelen.

Beverbende is soms echt hilarisch om te spelen!

Black Stories

Tijdens Black Stories vertelt 1 persoon het lugubere verhaal wat op het kaartje staat beschreven. De andere persoon (personen) probeert nu te raden wat er precies is gebeurd. De vragen die gesteld worden mogen alleen met “ja” of “nee” te beantwoorden zijn. Probeer out of the box te denken. 

Yahtzee

Wie kent het niet? Yahtzee, het spel met de 5 dobbelstenen… Gooi alle 5 de dobbelstenen tegelijk en probeer de juiste combinaties te maken. Wij spelen meestal meerdere potjes tegelijk.

Saboteur

Het duel – 2 personen
Het doel is om zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Hierbij omzeil je hindernissen en de sabotagekaarten van je tegenstander.

3 tot 10 personen
Hou jij van pokeren? Dan hou je ook van Saboteur. Dit spel is alleen voor spelers met een pokerface. 
In Saboteur heb je, hoe verrassend, saboteurs en schatgravers. Maar wie is wie? Iedereen krijgt een rollenkaart waarop staat of jij een saboteur of juist een schatgraver bent. Probeer jij de anderen om de tuin te leiden door te zeggen wat je bent? Of spreek je de waarheid? Wanneer je een schatgraver bent is jouw doel om zo snel mogelijk te achterhalen waar de schat ligt. Als saboteur probeer jij dit te voorkomen. Door midden van kaarten met gereedschap, gangen en sabotagemogelijkheden blijft dit spel spannend tot het einde.

Azul

Ik geef toe, deze doos is te groot om mee te nemen op reis. Maar laat de doos thuis en neem alleen de inhoud mee.
Wanneer je van tactisch spelen houdt, is Azul een geschikt spel voor jou. In dit kleurige spel ga jij de wanden van het paleis met decoratieve tegels versieren. Dit doe je door omstebeurt tegels van de fabrieksschijven te pakken. Je scoort extra punten als je alles van een kleur tegel hebt verzameld en van specifieke patronen. Wanneer je tegels verspilt, zul je minpunten krijgen. 

Azul komt van het woord Azulejo’s. In Portugal en Spanje zijn dit siertegels die worden gebruikt als decoratie en kunst. Op deze keramieken tegels zijn verschillende soorten figuren geschilderd.

Uno

Ken je Pesten nog van vroeger? Uno is Pesten in een nieuw jasje! Het doel van Uno is om je tegenstander af te troeven met een kaart in dezelfde kleur of met hetzelfde symbool. Hou je daarbij het bluffen van je tegenstander goed in de gaten en omzeil je de actiekaarten? Dan win jij!

Skip-Bo

Bij Skip-Bo moet je stapels kaarten op volgorde leggen, of dit nu oplopend of aflopend is, maakt niet uit. Het doel is om als eerste alle kaarten van je stok kwijt te raken. Ben je al je kaarten kwijt? Dan win jij! Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan…

Ken jij nog meer leuke spelletjes die hier niet tussen staan? Ik laat me graag inspireren! Hier kun je contact met me opnemen.

Scroll naar boven