De mooiste stranden van Curaçao

Als je naar Curaçao gaat is de kans groot dat je voor zon, zee en strand komt. Je hebt ontelbaar veel stranden op Curaçao, maar welke stranden zijn mooi? Omdat dit voor iedereen anders is heb ik geen lijstje gemaakt welke de mooiste zijn, maar welke mooie stranden je allemaal kunt vinden. 

Kokomo Beach (gratis)

Oké, ik zei net dat het geen lijstje wordt met welk strand de mooiste is, maar míjn absolute nummer 1 is Kokomo Beach. Het is een klein strand en je moet echt even zoeken voordat je de ingang hebt gevonden, hier rij je gemakkelijk aan voorbij. Maar eenmaal daar… Wat een prachtig strand! Er staat een schommel in het water, welke dan ook geliefd is om foto’s van te maken. Ook zit er een restaurantje waar je heerlijk kunt eten en drankjes kunt bestellen. Daarnaast kun je ligbedjes en parasols huren, zijn er toiletten en douches en zit er een duikschool.

Grote Knip / Playa Abou (gratis)

In het noordwesten van Curaçao ligt Grote Knip, oftewel Playa Abou, een groot uitgerekt zandstrand. Misschien wel het bekendste strand van heel Curaçao, in ieder geval erg geliefd bij de locals. Verwar Playa Abou niet met Cas Abou, die noem ik hieronder. In het weekend is dit strand erg druk, daar moet je van houden. Naar mijn mening zijn er veel mooiere (en rustigere) strandjes. Al doen de betaalhuisjes aan het begin van het strand anders vermoeden, de toegang is gratis. Luxe strandbedjes en parasols zijn hier niet te huur, maar waarom zou je als je lekker op je handdoekje kunt genieten in de schaduw van de palmbomen? Neem dan wel je eigen eten en drinken mee, want dat kun je hier niet kopen.

Kleine Knip / Playa Kenepa Chiki (gratis)

Kleine Knip ligt iets ten zuiden van Grote Knip. Het is vooral populair onder locals, maar er komen ook genoeg toeristen. Het strand is mooi wit en net als overal op Curaçao vind je ook hier kristalhelder water. De ligging van het strand is door de rotsen rondom erg speciaal. Ook hier vind je geen faciliteiten, neem dus zelf eten en drinken mee.

Cas Abou / Cas Abao (betaalde toegang)

Cas Abou heeft een indrukwekkend strand met wit zand en palmbomen. Omdat er veel koraal aanwezig is, is dit de ideale plek om te snorkelen. Ook zijn hier faciliteiten aanwezig, zoals een restaurant met bar, douches en toiletten. Strandbedjes en parasols kun je hier ook huren, maar het is ook prima om lekker op je handdoekje te gaan liggen. Diverse watersporten zijn hier te beoefenen, ga daarvoor naar de duikschool. Omdat het strand geleidelijk afloopt is dit ook erg geschikt voor kinderen.

Playa Jeremi (gratis)

Een van de verborgen pareltjes waar wij toevallig stopten is Playa Jeremi. Omdat het vrij afgelegen ligt en hier weinig tot niks te doen is, is het ook erg rustig. Geen restaurant, bars, toiletten of wat dan ook. Maar snorkelen kun je hier als de beste!

Playa Lagun (gratis)

Ook weer zo’n snorkel-paradijs. Ja, op Curaçao ontkom je daar niet aan. Playa Lagun deze keer. Weer een superleuk baaitje, omringt door rotsen en met helderblauwe zee. Ook hier direct de flippers weer aan en snorkelen maar! Hier zie je super veel verschillende vissen, echt gaaf! Ook heb je een grote kans om hier schildpadden tegen te komen. Bovenaan dit baaitje zit een restaurant waar je kunt gaan lunchen (en het toilet kunt gebruiken). Ook zijn hier strandjesbedjes en parasols te huur.

Playa Porto Marie / Porto Marie Beach / Playa Porto Mari (betaalde toegang)

Hoewel je overal leest dat Playa Porto Marie een rustig strand is, is dit niet onze ervaring. Het strand is niet zo breed en ligt onderaan een (lage) klif, daarboven kun je parkeren. Er is een restaurantje en een bar aanwezig, toiletten, douches en zelfs kluisjes. Ook dit is een prachtige snorkelplek, al moet je wel ver de zee in omdat het strand geleidelijk afloopt. Dit maakt het strand dan wel weer geschikt voor kinderen.

Daaibooi (gratis)

Daaibooi wordt omgeven door kliffen, wat het een erg mooi strand maakt. De baai werd vroeger gebruikt als haven voor het vervoer van zout. Dit zout kwam uit de zoutpannen van de Saliña Jan Kok. Als snorkelaar kun je hier weer extreem genieten.

Playa Kalki (gratis)

Je moet enige moeite doen om op het idyllische Playa Kalki te komen. Het is namelijk alleen te bereiken via een steile trap. Maar dan ben je wel op een fijn zandstrand, omringt door kalksteen kliffen, vandaar “Kalki”. Pas wel op, door de ligging kan de stroming hier sterker zijn dan op andere stranden. Verder vind je hier een restaurantje en een duikschool.

Playa Piscado / Playa Piskado / Playa Grandi (gratis)

Playa Piscado vertaal je als “strand van de vissers”. Vissers meren hier dan ook aan, aan de pier die in het midden van de baai zit. Rond een uur of 11/12 komen de vissers terug. Dan is het tijd om te gaan snorkelen! Naast alle mooie vissen zien we ook veel schildpadden. Sommige zijn echt megagroot. Playa Piscado is een kiezelstrand en is dan ook geen strand waar je lekker gaat liggen luieren. Desalniettemin echt de moeite waard om hier te gaan snorkelen.

Blue Bay / Blauwbaai (betaalde toegang)

Wij hebben de laatste dag van onze vakantie hier heerlijk vertoeft. Omdat dit strand niet ver van de luchthaven af ligt en een geweldig restaurant heeft is dit ideaal. Wanneer je net om de hoek, bij de kliffen gaat snorkelen zie je de prachtigste vissen in alle felle kleuren die je maar kunt bedenken. Wij zagen zelfs nog tonijnen boven het water uitspringen! Eigenlijk hoort dit strand bij het immense Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort. Mocht je nog een (golf)balletje willen slaan, kan dat dus hier. Je kunt hier ligbedjes en parasols huren.

Mambo Beach (betaalde toegang)

Mambo Beach is een van de bekendste uitgaansgelegenheden van Curaçao. Er draaien hier vaak bekende Dj’s. Ook treden er veel bekende artiesten op. Als je een goed feestje wilt, dan is dit dé place to be.

Jan Thiel Beach (betaalde toegang)

Zoek je een strand waar je bijna alleen maar (bekende) Nederlanders tegenkomt? Dan moet je op Jan Thiel Beach zijn. Om het strand groter te maken is het deels opgespoten, daardoor is het wel erg geschikt voor kinderen. Ook kun je heir gezellig shoppen in de winkeltjes, of eten bij de vele restaurantjes en bars.

Directeursbaai (gratis)

Directeursbaai was de baai voor de directeuren van Shell op Curaçao. Er zijn netten aangebracht tegen haaien als een extra veiligheidsmaatregel. De resten hiervan kun je nog zien. Onder water staan nog palen waardoor er veel vissen te zien zijn. Ook het strandje zelf is prachtig en we zijn hier de enigen.

Tugboat Beach (gratis)

Weer een prachtige plek om lekker te snorkelen. Over een hobbeldebobbel weg (waarvan je denkt dat dit noooit de goede route kan zijn, maar het toch steeds wel is) kom je aan bij een MEGA boot, zo’n soort cruiseschip. Dit is het niet! Wel zet je hier je auto neer en ga je het water in. Als je iets verder langs de rosten snorkelt, kom je aan bij een gezonken boot. Dit is het wel! Hier is de onderwaterwereld wel heel erg mooi.

Playa Kanoa (gratis)

Een van de weinige, zo niet het enige, strand aan de oostkust van Curaçao. Het strand zelf is geen strand te noemen, het zijn voornamelijk rotsen. Daarom is dit geen plek om te zonnen of te snorkelen maar wel om te surfen! De wind staat aan deze kant van het eiland bijzonder goed voor windsurfers en kitesurfers.

Playa Forti (gratis)

Ben jij een daredevil? Dan moet je zeker de 12 meter hoge sprong vanaf de rotsen wagen (op eigen risico!). Het kiezelstrand nodigt verder niet uit om op te gaan liggen. Naast een enkel barretje zijn er verder geen faciliteiten.

Scroll naar boven