Sinterklaas- en kerstcadeautjes voor wereldreizigers

De feestdagen staan weer voor de deur. Toch is een Sinterklaas- of Kerstcadeautje verzinnen altijd weer lastig. Echte reisfanaten zijn in hun hoofd eigenlijk altijd bezig met reizen. Is het niet met plannen dan is het wel met lekker buitenlands koken. Dus wat geef je een reisfanaat? Precies! Cadeautjes die met reizen te maken hebben. Om het jou wat gemakkelijker te maken heb ik hieronder 14 ideeën voor leuke cadeautjes voor mensen die van reizen houden.

#1 Reisboeken

Reisboeken zijn altijd leuk om te lezen en vaak ook nog eens mooi om in de kamer neer te zetten. Neem nou dit boek, Wandellust, hierin staan de mooiste wandelplekken van Nederland. Maar dat is zeker niet het enige mooie boek, ik heb er zelfs een heel artikel over geschreven. Lees het artikel hier.

#2 Scratchmap

In één oogopslag zien waar je allemaal al heen bent geweest op reis? Met deze leuke scratchmap kan dat!

#3 Aziatisch bierpakket

Ben je een cadeautje aan het zoeken voor iemand die fan is van Azië? Dan is een Aziatisch bierpakket een super leuk idee! Mits diegene van bier houdt natuurlijk 😉 In de plaatselijke toko zul je vast veel verschillende biertjes aantreffen. Denk bijvoorbeeld aan Singha uit Thailand, Kingfisher uit India, Bintang uit Indonesië en Beerlao uit Laos. Als je er ook nog een Japanse mix, een zak kroepoek en bananenchips aan toevoegt zal de ontvanger zéér zéér gelukkig zijn!

#4 Een globe

Een wereldbol, oftewel globe, spreekt altijd meer tot de verbeelding dan een “platte” wereldkaart. Zo kun je pas echt goed de afstanden zien. Daarom is deze globe een échte must-have voor elke wereldreiziger. Omdat de globe gemaakt is van kurk kun je ook nog je eigen pins er in prikken. Ook leuk om je volgende bestemming mee te bepalen. Pak een pin en prik deze zonder de kijken ergens in de bol. Het dichtstbijzijnde land wordt de volgende bestemming!

#5 Reisspelletjes

Reisspelletjes zijn natuurlijk niet alleen op reis te spelen. Juist in de donkere en vaak koude en natte dagen rondom kerst is het heerlijk om spelletjes met vrienden of familie te spelen. Bij ons is “Ticket to Ride Europe” een echt favoriet. Prima met 2 personen te spelen, maar ook met meer.

Ik heb in dit artikel veel andere spelletjes voor je getest en beschreven.

#6 Kookboeken

Aziatisch eten, ik kan er geen genoeg van krijgen. Met de recepten uit dit boek loopt het water me al in de mond.

Andere leuke kookboeken zijn:
Wokking lekker
Poké Kookboek uit Hawai
Ramen uit Japan
¡Sabor Sabor! uit Spanje
Het Groot Indonesisch Kookboek

#7 Hamamdoek

Geen vakantie zonder mijn hamamdoek! Vroeger nam ik mijn grote en zware strandhanddoek mee op elke vakantie. Maar sinds ik de hamamdoek heb ontdekt wil ik nooit meer anders. Deze is nog groter dan m’n oude strandhanddoek maar vele malen lichter en hij droogt ook nog eens veel sneller.

#8 Sieraad met reisthema

Diamonds are a girl’s best friend. Dus een sieraad als cadeau valt altijd in de smaak.

#9 Boek over kou

Zoals jullie ongetwijfeld allang door hebben ben ik meer van de zon en warmte dan van de sneeuw en kou. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. En ik geef toe, sneeuw is soms ook echt fantastisch. Hoe prachtig de natuur is als er overal een laagje sneeuw op ligt…

Om te laten zien dat de winter niet alleen maar koud en nat is en om inspiratie op te doen kun je het prachtige boek “koud” cadeau doen. Hierin staan mooie foto’s en leuke tips over onder andere bijzondere eet-, slaap- en doe-ervaringen.

#10 Leren zonnebrilhoesje

Eén van de eerste dingen die ik heb gekocht toen ik meer ging reizen was een goede (en dure!) zonnebril. In mijn geval een Ray-Ban. (Ik heb deze) Om deze goed op te kunnen bergen en zodat er geen krasjes op komen, heb je ook een goed hoesje nodig. Leer beschermd erg goed en ziet er nog mooi uit ook.

#11 Kleurboek voor reizigers

Kleuren werkt erg ontspannend. Probeer het maar eens. En kleuren is echt niet alleen voor kinderen. Sterker nog, er bestaan speciaal kleurboeken voor volwassenen. “Een wereldreis in 100 kleurplaten” is een kleurboek met mooie kleurplaten die je direct weer in de sfeer van het reizen brengt. Heerlijk wegdromen tijdens het kleuren is hiermee gegarandeerd. Wellicht doe je ook nog leuke inspiratie op voor een nieuwe reis?

#12 Abonnement op reismagazine

Ook als je even niet op reis kunt is het heerlijk om weg te kunnen dromen over reizen. Daarom kun je als cadeau een abonnement geven op een reismagazine. Inspiratie opdoen voor de volgende trip, leuke aanvulling op de boeken en blogs die de wereldreiziger vast al leest.

Columbus Travel
Columbus Travel is wat mij betreft het mooiste magazine. Het is erg mooi vormgegeven, het leest lekker en er staat nuttige informatie in. Columbus Travel richt zich veel op backpacken en avontuurlijke reizen.

National Geographic Traveler
Wie kent het niet? De National Geographic. Deze prachtige bladen staan er natuurlijk om bekend dat er de mooiste foto’s in worden gebruikt.

Triptalk
Triptalk is vrij nieuw en verschijnt drie keer per jaar. In dit magazine zijn ze altijd eerlijk, ik hou daar van. Je leest hier niets over moeilijk bereikbare plekken maar juist veel over bestemmingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Zoals ze zelf zeggen: “Nederlandse steden en per trein bereikbare bestemmingen worden zeker niet vergeten!”

Andere leuke reismagazines zijn:
Wanderlust Magazine (engels)
De mooiste rondreizen
Lonely Planet
Oog voor Afrika
SALT Magazine

#13 Reismini’s

Voor de creatievelingen onder ons heb ik nog een leuke: maak een advent kalender met allemaal reismini’s er in. Bijvoorbeeld door een touw met allemaal kleine zakjes. Of door een soort kastje te maken van allemaal kleine doosjes.

#14 Kerstballen

Zeg nou zelf. Deze kerstballen zijn toch super leuk! Hoe grappig is het om een hele kerstboom vol te hangen met alleen maar reiskerstballen?

Heb jij zelf nog andere leuke ideeën? Neem contact met me op en laat het me weten!

Scroll naar boven