Beste reistijd en tips voor Corfu

Heb je een vakantie naar Corfu op het oog? Maar weet je niet precies in welke maand dit het handigst is en waar je je accommodatie moet boeken? Ik heb de beste reistijd en andere tips over Corfu voor je op een rijtje gezet.

Beste reistijd

Corfu kent een mediterraan klimaat maar over het algemeen is Corfu door de noordelijke ligging wat koeler dan de andere Griekse eilanden. De warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van 31 graden en met de meeste zonuren (12) zijn juli en augustus. De zeewatertemperatuur is in juli, augustus én september gemiddeld 25 graden, uitermate geschikt om een heerlijke duik te nemen.

November is de natste maand, dan valt er gemiddeld zo’n 210 mm neerslag. De koudste maand is januari, dan is het gemiddeld 14 graden. Dus van november tot aan april raad ik het niet aan om naar Corfu te gaan, te koud en te nat. Verder kun je in het voor- en najaar hier prima heen, met een gemiddelde temperatuur van 20 tot 25 graden, is het hier dan heerlijk.

Hoe kom je op Corfu?

Ik raad je aan om op eigen gelegenheid naar Corfu te gaan. Daarmee bedoel ik om een vliegticket en de accommodatie los van elkaar te boeken. Uiteraard kun je ook makkelijk doen en via Sunweb of TUI boeken, vaak ben je dan wel iets duurder uit. Via Transavia heb je al een ticket voor een paar tientjes en via Booking.com zijn leuke accommodaties te huur voor weinig geld. Je kunt onderaan deze pagina direct zoeken naar de goedkoopste vliegtickets.

Een huurauto boek je makkelijk en snel bij Sunnycars. Wil je meer tips over het huren van een auto? Lees dan dit artikel.

Accommodatie

Belangrijk natuurlijk om met je accommodatie bij een leuk en gezellig strand te zitten. Aangezien Corfu vele kiezelstranden kent is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Zoals ik hier ook heb omschreven zijn er enkel zandstranden te vinden in Archaravi, Roda, Glyfada, Sidari en Kontogialos.

Snorkelen

Koop hier voor nog geen €22 een snorkelset, bestaande uit een duikbril, een snorkel en flippers. Snorkelen op Corfu doe je het beste aan de rotsachtige kust van Myrtiotissa. Andere handige watergadgets om mee te nemen heb ik hier beschreven.

Go Pro

 

Zoek hier je goedkoopste vlucht naar Corfu:

 

Scroll naar boven