Wat moet je zeker doen op Fuerteventura?

Een vakantie naar de Canarische eilanden is altijd een goed idee. Fuerteventura is misschien niet het bekendste eiland, maar zeker de moeite waard. Niet alleen omdat het hier altijd lekker weer is, maar ook omdat het gewoon een heel mooi eiland is! Hieronder 10 activiteiten welke je niet mag overslaan als je Fuerteventura bezoekt.

Kies Corralejo

Bijna alle toeristen die naar Fuerteventura gaan kiezen tussen de dorpjes Morro Jable en Corrralejo. Corralejo is naar mijn mening de beste keuze van deze twee. Het is niet heel groot en daardoor juist gezellig. Restaurantjes direct aan zee, een super gezellig pleintje waar ze bijna elke avond live muziek spelen. Kortom, alles voor een heerlijke vakantie. Als je een leuk hotel of appartement zoekt, raad ik je aan om dichtbij de haven een leuk plekje te kiezen. Dan zit je dichtbij gezellige strandjes en alles wat je verder nodig hebt. Morro Jable is in mijn ogen veel te toeristisch en totaal niet authentiek.

Fuerteventura
Corralejo

Booking.com

Beklim de Dunas de Corralejo

Als je dan toch in Corralejo verblijft mag je de het officiële natuurpark Dunas de Corralejo (onderdeel van Parque Natural de Corralejo) niet overslaan. Deze duinen zijn bijna niet te missen, want deze langgerekte hoge duinen lopen direct langs de weg. Wanneer het waait zie je bijna de weg niet meer. Bijzonder is dat de duinen geen dag hetzelfde zijn. Ze veranderen elke keer weer van vorm omdat er zand overwaait uit de Sahara.

Fuerteventura
Dunas de Corralejo

Huur een auto en verken het eiland

Het eiland is echt prachtig! Omdat het een vulkaan is, is het misschien enigszins droog, maar dat wil niet zeggen dat het niet mooi is. Eigenlijk kun je zonder auto niet echt veel doen op Fuerteventura. Daarom: huur een auto en ga op pad!

Eet lokaal eten

Aangezien Fuerteventura een eiland is staat er elke avond vis op het menu. Of maak kennis met de Majorero kaas. Wanneer je dit in Ajuy of El Cotillo doet krijg je er gratis een heerlijk sfeertje bij. Kijk hier voor de alle lokale gerechten.

Beklim de vulkaan Calderon Hondo

Wanneer je vanuit Corralejo naar Lajares rijdt, via de FV-1 en FV-109, neem je op de rotonde de afslag naar rechts (Calle Majanicho). Na 2 kilometer kun je aan de rechterkant parkeren. Er loopt één pad richting de vulkaan. Als je op het pad de afslag naar rechts neemt kun je via een stenen aangelegd pad naar het plateau van de vulkaan. Ben je iets sportiever en avontuurlijker aangelegd. Klim dan via de linkerkant de vulkaan op, hier heb dit uitzicht:

Fuerteventura
Uitzicht vanaf de Calderon Hondo
Fuerteventura
Linker wandelroute op de Calderon Hondo

Pak de boot naar Isla de Lobos

Boek hier de boot naar Isla de Lobos. Op Isla de Lobos heb je meerdere routes om te lopen. De vulkaan beklimmen is sowieso de moeite waard. Wij zijn naar direct van de boot naar de vulkaan La Caldera de Lobos (1) gelopen, dan is het nog redelijk rustig. Daarna zijn wij doorgelopen naar de vuurtoren (2), welke ook prachtig is. Via het zandpad (3) zijn wij daarna richting boot gelopen. Onderweg kom je nog langs Las Lagunitas, wat ook erg mooi is om te zien. Vlakbij de boot kun je ook nog mooi snorkelen (4). Dit is de beste plek om te snorkelen van heel Fuerteventura. Grijp dus je kans!

Isla de Lobos
Route Isla de Lobos
Fuerteventura
Wandeling over het zandpad
Fuerteventura
Uitzicht vanaf La Caldera de Lobos
Fuerteventura
Las Lagunitas

Ga snorkelen

Aan de westkust is het lastig om een geschikt snorkelplekje te vinden. Dit komt door de verradelijke stroming en daardoor hoge golven. Daarnaast is dit een rotsachtige kust met hoge kliffen. Niet echt ideaal dus. Maar met een beetje geluk zou je dit kunnen doen in El Cotillo bij Playa de Castillo.

In Corralejo heb je meerdere strandjes waar je ook zeker kunt snorkelen, dit zijn Playa de Corralejo Viejo en Playa de la Goleta. Aan de westkust kun je in Morro Jable bij Playa de Matorral ter hoogte van het kerkje ook leuk snorkelen. En bij rustig weer kun je bij Costa Calma terecht.

Maar zoals hierboven beschreven kun je het beste snorkelen bij Isla de Lobos.

Vind de eekhoorntjes

Barbarijse grondeekhoorntjes zijn overal in het binnenland te vinden. Ze zijn super schattig en echt niet bang. Maar voer ze niet! Van nature komen deze beestjes niet op Fuerteventura voor, alleen in Marokko en Algerije. De bewoners zijn er dan ook niet echt blij mee. Ennuh, stap je uit je auto om de eekhoorntjes te bekijken? Doe de deur van je auto weer dicht! Voordat je het weet heb je een extra passagier 😉

Mooie uitzichtpunten om te bezoeken zijn:
Mirador Risco de las Peñas
Mirador de Las Peñitas
Mirador de Guise y Ayose
Mirador de Morro Velosa

Fuerteventura
Fuerteventura

Bezoek de idyllische dorpjes

Pak de auto en ga op zoek naar de schattige kleine dorpjes, bijvoorbeeld Antigua, Tiscamanitas of Betancuria. Het is zo leuk om doorheen te lopen, alleen maar plaatselijke bevolking te ontmoeten en te genieten van de sfeer. Ook krijg je hierdoor een goed beeld van het dagelijks leven van de eilandbewoners.

Ga surfen!

Fuerteventura betekend letterlijk “sterke wind” en dat is niet voor niets. Ondanks dat je er gelukkig geen last van hebt waait het altijd op dit eiland. Daarom is het ook zo geliefd bij surfers.

Fuerteventura

Heb jij nog tips? Laat het me weten.

Scroll naar boven