Mooi wandelen in warm weer

In Nederland kun je prachtig wandelen. Helaas laat het weer dat niet altijd toe. Toch wil je in de winter ook wel eens een wandeling maken met de zon op je bolletje. In onderstaande vier Europese bestemmingen kun je gedurende het hele jaar terecht voor een prachtige én warme wandeling.

Tenerife (Canarische Eilanden – Spanje)
Prachtig maanlandschap

Als eerst twee prachtige bestemmingen op de Canarische eilanden, te beginnen met Tenerife. Waan je op de maan in de uitgestrekte gebieden die bedenkt zijn met zwarte, rode oranje en bruine lava. Het eiland heeft een groot aantal beschermde natuurgebieden en nationaal park de Teide, met tientallen gemarkeerde wandelroutes. De Pico de Teide is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Tenerife. Met meer dan 3700 meter is dit zelfs de hoogste berg van heel Spanje. Dat is dus een hele klim en alleen voor goed geoefende wandelaars. Maar rondom de Teide is het ook prachtig om te wandelen. Het Anaga- en Tenogebergte zijn uitermate geschikt voor wandelingen van een dag. In deze gebergtes vind je veel afwisseling, ruige kloven en valleien, bossen met laurierbomen en de zogenoemde pino canario, de Canarische pijnboom, welke zo heerlijk ruiken. Maar ook woestijntjes, groene nevelwouden en kale bergtoppen.

Mooie plekken om te wandelen:
Nationaal Park de Teide
Anagagebergte
Tenogebergte
Mascakloof (actuele informatie https://www.caminobarrancodemasca.com/en)
Paisaje Lunar
Rondom de Guajara

Gran Canaria (Canarische Eilanden – Spanje)
De kleine Grand Canyon

Dan door naar dat andere prachtige Canarische Eiland, Gran Canaria. Tijdens onze vakantie naar Gran Canaria stonden wij echt versteld van het natuurschoon van dit eiland. De meeste mensen kennen het alleen als een zon-, zee- en strandbestemming, maar niets is minder waar. Het binnenland van Gran Canaria is wel te vergelijken met de Grand Canyon, zó mooi. Het voordeel van buiten de zomer naar deze bestemming afreizen is dat het juist niet zo heet is, ideaal wandelweer dus. Op Gran Canaria vind je vele Caminos Reales, oftewel Koninklijke paden. Deze paden zijn speciaal aangelegd voor boeren en hun vee. Veel van deze oude paden zijn weer gerestaureerd en klaar om bewandeld te worden.

Mooie plekken om te wandelen zijn:
Door de zandduinen van Maspalomas
Beklimming van de Pico de los Nieves
Vanaf San Bartelome de Tirajana
Rondje om de Roque Nublo
Omgeving Agaete
Omgeving Fataga

Wandelen
Wandelen

Madeira (Portugal)
Wandel- en bloemeneiland

In de Atlantische oceaan ligt het vulkanische eiland Madeira. Ook wel hét wandeleiland van Europa genoemd. De koloniale sfeer die je hier in de dorpjes en steden nog overal ziet, is de danken aan de prachtige gebouwen in Portugese stijl. Tijdens je wandelingen zal je vele watervallen tegenkomen. Daarom hebben de Portugezen vroeger smalle irrigatiekanaaltjes, levadas, uitgehakt in de steile bergwanden. Langs deze levadas kun je makkelijk wandelen. Hierdoor kun je door zo min mogelijke inspanning toch maximaal genieten. Madeira staat ook bekend als bloemeneiland. Maar planten en vogels ontbreken er zeker niet aan. Voor de liefhebber van flora en fauna is dit dus een ideaal wandeleiland.

Mooie plekken om te wandelen:
Vereda da Ponta de São Lourenço
Machico – Boca do Risco – Porto da Cruz
Vereda do Areeiro
Levada do Caldeirão Verde

Cyprus
Groeien en bloeien

Aangezien Cyprus meer dan 300 dagen per jaar zon telt, is dit zeker een warm en zonnige wandelbestemming. Op dit eiland in het Middellandse Zeegebied zijn door het plaatselijke bosbeheer zogenaamde “Nature Trails” uitgezet. Makkelijker kan ik het bijna niet voor je maken. Cyprus is een zeer veelzijdig eiland. De ene dag wandel je langs hoge kliffen, kloven en witte rotsen, de volgende dag langs zeegrotten en watervallen en nog een dag later door het dennenbos en langs jeneverbesstruiken. Als je in het voorjaar gaat zal alles in bloei staan, en al verwacht je het misschien niet, op Cyprus groeit en bloeit veel!

Mooie plekken om te wandelen:
Troodosgebergte
Kaap Aspor (witte rotsen)
Kalidonia route
Artemis route
Kionia-Profitis Ilias route

Scroll naar boven