Rare reisfeitjes

Je hebt vast wel eens rare reisfeitjes gehoord, of zijn het fabels? De hardnekkigste fabels gaan vaak over vliegtuigtoiletten. Zo hoor ik regelmatig dat wanneer je tijdens het vliegen naar het toilet gaat, je vastgezogen kan worden op de toiletbril. Dit is niet waar. Of dat de toiletten ín lucht worden geleegd, ook niet waar. Sommige feitjes zijn ook té bizar voor woorden, maar wél waar. Ik heb er een paar voor je verzameld. Ken jij ook zulke rare feitjes?

Wist je dat….

Nederland wel 185 keer in Australië past? Op de website www.thetruesize.com kun je precies zien hoe de landen zich tot elkaar verhouden.

Wist je dat….

99 procent van Libië uit woestijn bestaat?

Wist je dat….

je wat betreft vakantiedagen het beste in Italië zou kunnen wonen? Daar krijgen ze maar liefst gemiddeld 42 vakantiedagen! Het slechtst is het in Amerika, met zo’n 13 vakantiedagen per jaar.

Wist je dat….

Rusland maar liefst elf verschillende tijdzones heeft? Sta jij lekker vroeg op om aan je ontbijtje te gaan aan de ene kant van het land, zijn ze aan de andere kant van het land net klaar met hun avondeten.

Wist je dat….

1 op de 4 hijskranen in Dubai staat? Er wordt hier hard gebouwd en Dubai groeit dan ook enorm snel.

Wist je dat….

Indonesië het land is met de meeste vulkanen?

Wist je dat….

wij de hoofdstad van Thailand alleen als Bangkok kennen. Maar de officiële naam van Bangkok is Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Wist je dat….

het in Italië “not done” is om cappuccino te drinken na 11 uur ’s ochtends?

Wist je dat….

er in de meeste vliegtuigen geen rij 13 is? Voor veel mensen staat nummer 13 gelijk aan ongeluk.

Wist je dat….

er in Rusland 9 miljoen meer vrouwen dan mannen zijn? Maar goed, dat op een inwonersaantal van 144,1 miljoen…

Wist je dat….

de continenten schuiven ongeveer met dezelfde snelheid als dat je vingernagels groeien. Best een eng idee toch?

Wist je dat….

er in Mongolië het minst aantal mensen per vierkante meter wonen? Dit is namelijk 1,7. In Nederland is dit 408. Dat is 240 keer zoveel. (240×1,7=408). Wil je een lekkere rustige vakantie, boek dan een reis naar Mongolië 😉

Wist je dat….

er enorm gekke dingen over de grens worden gesmokkeld? De gekste: een mensenhoofd! De vrouw die dit probeerde was zeer bijgelovig. Ze dacht dat dit haar ging beschermen tegen boze geesten. Denk niet dat het gelukt is…

Wist je dat….

er ieder jaar gemiddeld 5 mensen uit het vliegtuig vallen? Heh, vallen? Ja, gelukkig niet jij en ik die veilig in de cabine zitten. Maar mensen die zich verstoppen bij bijvoorbeeld het landingsgestel. Het is op grote hoogte zeer koud, waardoor je doodvriest. Wanneer dat nog niet erg genoeg is, is er ook zo weinig zuurstof dat je dit als mens niet kunt overleven, je kan er dus niet ademen. Vandaar dat je altijd in een “drukcabine” zit.

Scroll naar boven