Zon, zee, strand en ook regen

Kokomo Beach

Zoals ik al zei, vroeg wakker en heerlijk vogeltjes gespot. Daarna lekker ontbeten op ons eigen terrasje. Meerdere leguanen in de boom gespot en allerlei leuke vogeltjes komen langsvliegen.

Hier kan ik wel aan wennen. Daarna naar een (super grote) supermarkt geweest om inkopen te doen.

In de middag zijn we naar Kokomo beach gegaan. Wauw wat is de zee hier blauw! En warm!! Volgens mij heb ik zelden zulk warm zeewater gevoelt (in november). Meteen de snorkel op en gaan met die banaan. Nog geen meter onder water en we zagen al allemaal mooie vissen zwemmen. Helaas ook wel weer veel dood koraal maar visjes zijn er genoeg!

De wandeling

We waren weer vroeg wakker. Ten eerste omdat het tijdsverschil 5 uren is, dus het is bij jullie al 11 uur en ten tweede omdat het echt vreselijke bedden zijn.

We hebben een wandeling gemaakt van zo’n 7 kilometer. Onderweg zagen we steeds afdrukken van soort hoeven. We hadden gelezen dat hier geiten en ezeltjes op het eiland zijn maar deze afdrukken waren daar te groot voor. We konden echt niet bedenken wat het dan wel zou kunnen zijn…

Voordat we vertrokken naar Curaçao had ik al vaak gelezen dat het hier zo’n troep is. Helaas is dat inderdaad waar. Overal in bermen en in dit natuurgebied ligt enorm veel rommel. En dan niet alleen plastic en flesjes die uit auto’s zijn gegooid.. Nee, hele koelkasten en bankstellen en zakken vol afval liggen hier. Ik moet steeds denken aan Costa Rica, dat was qua natuur wel enigszins vergelijkbaar maar wat was het daar schoon! De inwoners daar hebben het wel begrepen, hier niet helaas. Zouden ze echt wat aan moeten doen.

Onderweg kwamen we nog voor een uitdaging te staan…. een hele diepe plas op het pad, en enorme stekelbosjes aan beide kanten…. Na wat geprobeerd te hebben om door de bosjes te komen, vooral m’n benen opgehaald en geen stap verder… Dan maar de schoenen uit en door de plas heen. Water kwam tot over m’n knieën!
Weer zien we overal die hoefafdrukken. Toch maar even een foto van maken en later opzoeken welke dieren dat zijn… BAM, daar lag ik ineens. Ik was uitgegleden en probeerde de camera die ik vast had te redden maar daardoor viel ik wel keihard op m’n heup en arm. Gelukkig niks ernstigs gebeurd maar slapen op m’n linkerzij kan ik wel even vergeten 😉

Vlak voor de ingang zien we ze ineens! De beesten met de grote hoeven… het zijn… (tromgeroffel!) koeien!! Hahahaha!!

Daarna heerlijk afgekoeld in het zwembad. Wandelen met 30 graden is toch wel een beetje heet… 😉

’s Middags zijn we weer lekker naar het strand gegaan, Playa Lagun deze keer. Weer een super leuk baaitje met helder blauwe zee. Ook hier direct de flippers weer aan en snorkelen maar! Wederom zien we super veel verschillende vissen, echt gaaf! We willen er net weer uit gaan als we een schildpad zien zwemmen! Meneer de schildpad is een lekker stukje vis aan het verorberen. Laten zien we ook nog mevrouw de schildpad zwemmen!
Bovenaan dit baaitje zit een restaurant waar we gaan lunchen.

Daarna rijden we door naar Playa Jeremi om wederom te snorkelen en daarna rijden we door naar strand Grote Knip.

Dit is hèt strand van Curaçao, wij vinden het eerlijk gezegd lang zo mooi niet als de strandjes die we al hebben gezien dus we gaan weer richting ons huisje.
Onderweg maken we nog een stop bij een meer waar heel veel flamingo’s zitten. Helaas begint het wat te regenen en hebben de flamingo’s er niet zo’n zin in, ze staan een behoorlijk stuk verderop te hakken en rondjes te draaien. (Denk dat ze trappelen om eten boven te krijgen maar het ziet er echt achterlijk uit, het lijkt op hakken en dan ook nog steeds om hun as rondjes draaien… zie je het voor je?)

Regenseizoen?

Zoals ik al eerder verteld heb is het hier momenteel regenseizoen. Dat hebben we vandaag gemerkt. Toen we wakker werden hoorden we al dat het met bakken uit de lucht kwam en tot een uur of 16 is dat (met korte tussenpozen) zo gebleven. Toch zijn we naar Willemstad gegaan maar dat is toch wel een troosteloze boel zo met corona èn regen. Na wat ronddolen zijn we op een terrasje neergestreken waar we hebben geluncht. Daarna zijn we naar een museum gegaan. Onze favoriete bezigheid. Not. Het museum ging deels over de slavernij, wat ik wel heel boeiend vond, en deels over allemaal oude vondsten in Afrika. Het was vooral een onsamenhangend verhaal en het was behoorlijk aftands. Zo zonde!
Na het museum toch maar terug gereden naar ons huisje, waar het uiteindelijk eindelijk droog werd!

Vanaf vandaag zijn de corona maatregelen hier aangescherpt. Je moet om 21 uur binnen zijn, restaurants sluiten om 20 uur. Prima dat ze dit doen maar ik vind het niet de juiste maatregel. Wat heeeel erg opvalt is dat alle toeristen braaf mondkapjes op hebben en afstand bewaren maar de lokale bevolking totaal niet. Voor de lokale bevolking lijkt er geen corona te zijn. Daarom ben ik van mening dat ze nu de maatregelen bij de toeristen gaan aanscherpen, terwijl er geen enkele toerist besmet is en daar het probleem dus niet zit. Er wordt hier ook slecht gehandhaafd (ook al lees je overal dat ze er hier heel streng in zijn.. echt niet waar).

7 gedachten over “Zon, zee, strand en ook regen”

    1. Tsja moeilijk kiezen… Kokomo Beach vond ik heel erg mooi. Sowieso snorkelen vind ik erg leuk om te doen. Maar Klein Curaçao zal bij mooi weer ook prachtig zijn, wij hadden alleen niet zo’n geluk met het weer..
      Sowieso de moeite waard om heen te gaan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven