Kerkyra, Kanoni, Canal d’amour en Angelokastro

Kerkyra

In de ochtend was het nog steeds baggerweer, dus deden we waar we de hele week al goed in waren: uitslapen. Daarna was het tijd voor Kerkyra part 2. We begonnen de stadswandeling bij het oude fort, waar je de stad mooi kon zien, onder de nog altijd grauwe hemel. En toen was het slentertijd. Kerkyra heeft veel gezellige straatjes waar de souvenirs je om de oren vliegen. Filip zijn cadeautjesmand is in elk geval weer goed gevuld met flessen kum quat (gemaakt van kleine citrusvruchtjes), limoncello, moussakakruiden, kurkuma voor z’n mams en nog zo’n leuk cadeaupakketje. De zon kwam godzijdank weer tevoorschijn en dat wekt de eetlust. Op een mooi plekje in de zon bestelden we onze zoveelste souflaki*. Of we een parasol boven ons wilden hebben, was wat de ober met zijn ongetwijfeld beste bedoelingen voorstelde. “No thanks”, klonk het vastberaden in koor.
*Foutje bedankt. Het was wederom moussaka, nog lekkerder, mmmm!

Kanoni

Even later, na nog meer slenteren, was het tijd voor Kanoni aan de zuidkant van het schiereiland waar Kerkyra tegenaan ligt. Daar hadden we prachtig uitzicht op het kloostereiland en de landende vliegtuigen. Op de terugreis aten we op Filip zijn moeders’ kosten lekkere mixed seafood met zo’n heerlijk schaaltje mosselen, enorme gamba’s en 200 sardientjes. De voorgerechtjes waren niet echt nodig.

Canal d’amour en Angelokastro

Tijd voor alweer de laatste dag. En wat een afsluiter was dat! We zijn vanwege het mooie weer vroeg opgestaan, rond 10 uur al na slechts een paar keer snoozen ;). Ik had mijn 1 ding in mijn hoofd: strand! En zo scheurden we naar Sidari, waar we hebben ontbeten aan het strand en canal d’amour hebben bezocht. Een fijn maar bescheiden meesterwerkje van moeder natuur. Door naar Paleokastritsa, waar we nog even hebben lopen bakken, 2 dure magnums hebben gekocht en heerlijk hebben gezwommen. Via het hoog en aan de kust gelegen Angelokastro (heeeel mooi uitzicht!!) weer terug naar hometown Acharavi. Even de auto inleveren en onze laatste avondmaal gehad aan het strand. Onder het genot van grote glazen Mythos van het vat en onze eerste ondergaande zon samen. Perfecte afsluiting van een heerlijke vakantie.

Op naar de volgende vakantie!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven