Reizen tijdens corona, een uitdaging

Negatief… Positief…

Eigenlijk zouden we 2 weken geleden al vertrokken zijn richting Curaçao, maar dat liep even anders… Hier het hele verhaal.

Omdat er dinsdag 27 oktober nog een persconferentie is aangekondigd willen we even afwachten wat Rutte gaat zeggen over reizen naar het buitenland. Maandag de 26e is al wel duidelijk dat hier niets in gaat veranderen dus wij nemen de stap om de reis te boeken. We hebben ook contact met Kras over wanneer we de corona-test kunnen doen. We besluiten deze woensdagochtend te doen, we vertrekken vrijdag om 13:05 uur en de testlocaties sluiten om 13:00 uur. We weten niet hoe streng ze zijn in die 72 uren (je moet een negatief test resultaat aantonen om überhaupt te mogen vliegen) en durven het niet aan om dinsdag te laten testen. Dus woensdagochtend hebben we ons laten testen. De test ging een beetje gek. Het is mijn eerste test dus ik weet ook niet precies wat ik moet verwachten maar op tv zie je steeds mensen kokhalzen en tranen door de neusswab. Hier gaat het staafje niet diep in de keel en al helemaal niet diep in de neus. Maar het zal wel goed zijn…. Toch?

Vrijdag 30 oktober, ‘s ochtends rijden we naar Schiphol. We hebben super slecht geslapen want we hebben de testuitslagen nog niet binnen. Toch maar die kant op en hopen dat de uitslagen onderweg binnenkomen. We hebben zo slecht geslapen omdat je om 12 uur ‘s nachts een “delayed testresult” kan aanvragen, dat hadden we dus gedaan, dan lig je er eigenlijk een beetje op te wachten dat je daar reactie op krijgt.

Maar goed, we zitten dus in de auto naar Schiphol. Bernd parkeert de auto op P3 en ik ga vast met de koffers de vertrekhal in en direct naar de Kras/TUI balie. Daar aankomen het verhaal uitgelegd aan de baliemedewerker en hij gaat ook proberen de testresultaten boven water te krijgen. We zouden dus om 13:05 uur vliegen en we waren rond half 10 op Schiphol. Ruim voor tijd zou je zeggen… Wij wachten… en wachten… en wachten… en nog maar wachten… nog eens bij de balie vragen… en wachten… en wachten… en toen was het half 1. Het vliegtuig gingen we sowieso niet meer halen en de resultaten waren ook nog steeds niet binnen. Gelukkig was de baliemedewerker super behulpzaam en heeft hij de vlucht om kunnen boeken naar zaterdag.

Omdat P3 een parkeerplaats is voor lang parkeren, wat minimaal 3 dagen is, betaal je ook direct voor 3 dagen. Wij vonden het dus zonde om de auto daar op te halen, volle bak te moeten betalen en morgen de auto weer te moeten brengen. Dus we maakten er een beetje een uitje van en boekten een (goedkoop) hotelletje in de buurt.

Die nacht weer een “delayed testresult” aangevraagd om 12 uur en daarna gaan slapen. We zouden nu om 10:35 uur vliegen dus weer vroeg uit te veren. Om 7 uur waren we op Schiphol. Weer direct naar de balie om onze resultaten nu alsjeblieft wel op tijd te krijgen… Dus wij weer wachten… en wachten… en wachten… en nogmaals vragen… en wachten… Toen ineens hadden we om 9:30 uur een mail met de testuitslagen… POSITIEF!

WAT?!?! Dat kan echt niet!!! In de mail stond ook dat als je geen klachten hebt en je wordt getest dat je dan in een “pool” terechtkomt zodat testmaterialen bespaard worden. Iemand uit onze pool was positief maar wie weten ze dan dus niet. Dus moet iedereen uit die pool opnieuw testen. (Wat hebben we hier van geleerd? Ga NOOIT in een pool testen, altijd individueel!)

Wij direct een nieuwe testafspraak gemaakt, omdat we toch nog op Schiphol waren hebben we in Amsterdam-West een afspraak gemaakt. Hier ging het staafje dus wel diep de keel en de neus in! Toen toch maar de auto opgehaald en naar huis gereden. Onderweg hebben we ook een test bij GGD aangevraagd welke die middag direct kon.

De volgende dag hadden we van beide testen de uitslag, NEGATIEF!! Gelukkig maar, en “zie je wel!” Maar al met al zaten wij niet op Curaçao en ging onze mooie reis aan onze neus voorbij… We hebben gelukkig onze reis kunnen omboeken en vertrekken nu vrijdag de 13e (als dat maar goed komt…)

Kunnen we dan toch…?

Gisterochtend, zaterdag 14 november, heel vroeg opgestaan want vandaag de laatste poging om naar Curaçao  te gaan. We vliegen om 10:35 uur. Alle papieren en dus de testen hadden we nu op orde!

Eenmaal in het vliegtuig, de reis kan beginnen! Alleen… een van de ruitenwissers deed het niet dus dat moest eerst gerepareerd worden. Al met al 2 uren in het vliegtuig gezeten en toen konden we echt echt echt gaan!

Maar… We zitten op Curaçao!!!!!! Manman wat een strijd om hier te komen. En ik weet dat sommigen van jullie nu denken “ja dan moet je in deze corona tijden maar niet gaan reizen”, mee eens dus dit was het risico. Maar wij hebben het besluit genomen wel te gaan. Vele van jullie zijn afgelopen zomer nog weggeweest en toen heb ik hard doorgewerkt. Mocht je negatief tegenover onze reis staan, nogmaals dat is prima, maar dat hoef je hier niet te zeggen 🙂

Eenmaal aangekomen moet je wel even wennen aan de warmte. Ik klaag absoluut niet! Maar omschakelen duurt gewoon eventjes. Eerst de auto opgehaald en toen naar onze bungalow. Omdat het hier de afgelopen tijd veel heeft geregend was dit ook wel een off-road trip hahaha. Dikke kuilen in de weg!

Het appartement is leuk! Basic maar alles wat je nodig hebt is er en het staat in een mooie tuin met veel vogeltjes.

Dus daar werd ik vanochtend (vroeg.. want tijdsverschil) wel erg vrolijk van wakker!! Direct de slippertjes aan en de camera mee en vogeltjes spotten. Het eerste wat ik zag toen ik de deur open deed waren 2 gele saffraanvinken. Diep van binnen ben ik gewoon een suffe vogelspotter dus ik ben happy!! Later zagen we ook nog een oranje troepiaal 🙂

Laat de zon maar schijnen, onze vakantie kan beginnen!!

Overnachtingen: appartement: Pearl of the Caribbean, vliegreis en appartement als pakket geboekt bij TUI.
(Dit in verband met als we moesten annuleren door Corona)

9 gedachten over “Reizen tijdens corona, een uitdaging”

  1. Ach, wat een stress… De zin om te gaan zou je haast vergaan. Maar een reisje naar Curacao laat je natuurlijk niet schieten, dus fijn dat het alsnog gelukt is.

  2. Monique Altena

    Uiteindelijk is het dus goed gekomen en ben je gearriveerd. Leuk om je blog weer te lezen. En ja, ik heb een mening, maar nee die zeg ik niet. Lekker genieten daar op het mooie Curacoa! Kijk uit naar de volgende blog met vogelfoto’s….(hihi, denk ik)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven