Noord Costa Rica

Middle of Nowhere

Na Torteguero gingen we naar Boca san Carlos, 20 km boven Boca Tapada. Eigenlijk was deze weg bijna volledig offroad. Dit is zo’n 135 km, en je rijdt ongeveer 20-40 km/u, je kunt dus wel nagaan hoe “snel” dat gaat. We gebruiken hier Maps.me als navigatie, dat was blijkbaar niet het beste idee want toen we dachten dat we er eindelijk bijna waren bleek er helemaal geen brug over het water te zitten!!! De navigatie gaf dus aan dat die er wel zit. Dus al met al 60 km extra gereden.

In het donker kwamen we aan bij onze lodge. We moesten met een bootje de rivier over varen om er te komen. Best gaaf in the middle of nowhere, onder de sterrenhemel. We zijn bijna direct gaan slapen, het was 19:30 uur. De bedden waren HARD! Op een plank liggen is nog comfortabeler. Bovendien was het behoorlijk vies. In Niels zijn bed bleken de volgende avond keuteltjes (muis?) te liggen. De volgende dag werden we wel met een prachtig uitzicht wakker, Nicaragua! Alleen de rivier over en dan was je er. Onze host gaf ons een rondleiding, super leuk. Heel veel eetbare planten. We dronken uit verschillende type kokosnoten en we kregen thee van citroengras. Verder voornamelijk relaxed gedaan.
Overnachting: Tapir Lodge, kosten: €50 voor 2 nachten.

 

Arenal

Onze volgende stop was iets zuidelijker, vulkaan Arenal / La Fortuna. Prachtige kamer met een nog mooiere tuin! Hier zijn we bijna heen gerend want er zaten super grote leguanen. Ook zaten er toekans! ’s Avonds hebben we heerlijk ontspannen in de hotsprings gezeten.
Overnachting: Hotel Colores del Arenal & Fitness Center,  kosten: €54 voor 2 nachten.

De dag erna hebben we 2 lange wandelingen rond de vulkaan gedaan. Hier zagen we hele groepen apen! Echt helemaal super!

Na heerlijk te hebben geslapen zijn we de volgende ochtend met een zogenaamde “chocoladetour” meegegaan. Echt heel erg leuk!! De eigenaar liet ons heel veel verschillende planten zien en proeven in zijn tuin. Ook werd ons precies uitgelegd hoe het proces van boom tot chocolade in zijn werk gaat. Dit was echt de moeite waard! Leerzame ochtend 🙂
Chocoladetour

Tenorio Nationaal Park

Daarna zijn we naar Bijagua gereden om te slapen en zodat we de volgende dag naar Tenorio National Park konden.
Overnachting: Cabinas Las Nubes, €23 voor 1 nacht.

Tenorio is echt een prachtig park. Je hebt hier de Rio Celeste met azuurblauw water. Dit komt door een chemische reactie van de mineralen in het water. Heel gaaf om te zien. Hier heb ik de parapluvogel gespot. Deze vogel blijken ze niet vaak te spotten. Toen ik zei dat ik die vogel zag rende een gids heel enthousiast heen en weer om de vogel ook te zien. Helaas was ze te laat.

Die middag reden we door naar Liberia, wederom een echte lelijke stinkstad. Daarom maar weer snel in de auto om naar een waterval te gaan. Deze keer èèn waar we zelfs mochten zwemmen!

Heerlijk afgekoeld zijn we gaan eten en daarna gaan slapen. De volgende dag naar Rincon de la Vieja Nationaal Park. Ook weer prachtig. Het eerste pad leidt ons naar een waterval. Omdat ik me niet echt lekker voel blijf ik even lekker zitten. Niels gaat op speurtocht en belandt onder de waterval. Nat maar voldaan (haha) komt hij weer terug en we vervolgen onze wandeltocht. Deze keer naar naar zwavel ruikende pruttelende poeltjes. Dit komt door vulkanische activiteit. Wel ontzettend gaaf om te zien! Er komt ook nog stoom vanaf, dit stinkt ook ontzettend naar rotte eieren.

Santa Elena

Vanaf Liberia rijden we naar Santa Elena, wat direct naast Monteverde ligt. Hier spreken we af met een Frans meisje wat we in het hostel in Liberia hebben ontmoet. Zij woont hier en kent hier een lokale gids. Met z’n viertjes gaan we lunchen en daarna brengt die gids ons naar een gigantische Ficus (boom). Ik bedenk me geen moment en beklim de boom. Ja, dit kan! Een Ficus groeit namelijk om een andere boom heen, maar deze binnenste boom is al tijden geleden dood gegaan en dus staat alleen de Ficus er nog. Wat een uitzicht!

De ficus

Het vinden van de Ficusboom is een beetje lastig, hoewel het gemakkelijk is om de weg te vragen. De meeste mensen in Santa Elena zijn vriendelijk en weten waar ze zich bevinden.
Vanaf het centrum van Santa Elena:
Loop de heuvel op vanuit het boomhutrestaurant
Sla rechtsaf naar Mi Casa Su Casa
Blijf de weg volgen tot je een pad aan de rechterkant van de weg vindt
Volg het eerste pad dat je tegenkomt
Aan je rechterhand heb je de eerste Ficusboom, dit is niet de juiste! Na een korte wandeling verder naar beneden zal je de beklimbare Ficus vinden.

Monteverde National Park

Vandaag zijn we naar Monteverde NP geweest. Ook hier hebben we weer een flinke hike (ik noem het steeds wandelen maar officieel is het hiken) gedaan. Dit is het beroemde nevelwoud. Waar ik vooral heel enthousiast van werd is dat we aan het einde een blauwe quetzal (google!) zagen. Dit is vrij uniek! Blijkbaar ben ik goed in unieke vogels spotten, misschien moet ik er geld voor vragen? :p

Daarna nog langs een kolibri-tuin geweest met heeeeeel veel kolibries! En we zagen ook een neusbeertje!
De Kolibrietuin vind je bij de ingang van het Monteverde Cloud Forest Reserve.

Alle foto’s van Costa Rica zien?

Costa Rica foto's

10 gedachten over “Noord Costa Rica”

  1. Echt een super mooie reis zijn jullie aan het maken daar! Al die bijzondere dieren en natuur super gaaf! Zal ongetwijfeld een fantastische ervaring zijn!

  2. Wat heerlijk om een beetje mee te kunnen genieten van jullie reis, tjaaaa Tom Toms……je kunt er hier, maar daar ook niet helemaal op vertrouwen 😁
    Nog lekker even genieten!!

  3. Monique Altena

    Zo leuk om weer wat van je te horen! En wat een super mooi verslag van wat jullie allemaal meemaken. De foto’s zijn echt prachtig!

  4. hardstikke leuk wat jullie allemaal meemaken/zien,wij vonden monteverde met het regenwoud ook geweldig vooral als de zon scheen en er toch nog motregen viel wat een heel apart gezicht was.geweldig al die mooie vogels en zo veel verschillende kolibrie s groeten rudi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven