Zuid Costa Rica

Puerto Jiménez

Vanaf Monteverde zijn we helemaal naar Puerto Jiménez gereden, dit is in het zuiden. Deze reis is bijna 400 km. Lange reisdag voor de boeg!
Al met al waren we er binnen 6,5 uur. Viel heel erg mee dus en onderweg heb je prachtig uitzicht. Beide houden we wel van rijden op van die slingerweggetjes, berg op, berg af. Een straf was deze reis zeker niet!

In Puerto Jiménez bleken we een prachtig huisje te hebben, aan het strand! Eerst maar eens een verfrissende duik. Heerlijk water hoor, maar pislauw, dus verfrissend was het niet echt. Daarom maar de buitendouche genomen. Daarna zijn we naar het stadje gelopen om op een andere manier verfrissing te zoeken in de vorm van een heerlijk biertje. Dit biertje dronken we samen met de kapucijneraapjes die op nog geen 2 meter van ons af in de boom zaten. Wauw dit vind ik zò intens geweldig!

’s Avonds wilden we ons tripje voor de dag erna regelen.. Er was alleen 1 probleem. We wisten niet dat je Corcovado Nationaal Park alleen mag bezoeken met een officiële gids. Het was inmiddels al 22 uur dus boeken kon ook niet meer. Nou ja, dan eerst maar slapen.

Overnachting: Irene op reis tip:  Corcovado Beach Lodge, €59 voor 2 nachten.

De volgende ochtend zijn we direct informatie gaan vragen bij de receptie. Aangezien zij geen woord Engels sprak belde ze iemand voor ons. Dit bleek een officiële gids te zijn. Dus ik vroeg of het mogelijk was om NU naar het park te gaan. En dat kon! Gelukkig, geen dag verloren.

Corcovado National Park

Wij met de gids in de auto richting het park. Onderweg zat onze gids Vilmar met haviksogen de omgeving te scannen of hij dieren zag. We hadden al een toekan gezien en wat andere mooie vogels. Ook 2 uilen die in de boom zaten te slapen. Na een stuk rijden stond daar een andere gids met z’n verrekijker ergens naar te kijken. Dat moesten wij natuurlijk ook zien. Terwijl wij daar naar aan het kijken waren zagen we een agoeti (soort hele grote cavia) keihard de weg over rennen. Agoeti’s rennen alleen als er gevaar is. Dus wij bleven kijken, rende er een poema achter!!!!! Dus wij alle 4 (Niels, de 2 gidsen en ik) in een sprint er achteraan. Zagen we inderdaad die agoeti nogmaals een weggetje over rennen. Ik mijn camera in de hand, kwam de poema er weer achteraan! Dus ik heb gewoon de poema op camera vastgelegd!!! Wij waren echt zo blij dat we allemaal gingen high-five-en en knuffelen. Ik had zelfs kippenvel. Dit komt echt niet vaak voor!!!! Ultiem!

We zijn daarna nog wel het park in gegaan en hebben mooie vogels en een dode slang gezien maar zo mooi als die poema werd het die dag niet meer.

Uvita

De volgende dag zijn we naar Uvita gereden. Toen we daar aankwamen zijn we eerst naar een waterval gegaan, echt prachtig! We waren er helemaal alleen, dus daar hebben we echt even van genoten. Net toen we besloten om weg te gaan kwamen er allemaal mensen, vooral jonge mensen. Wij denken dat locals daar na school heen gaan, dat is hun zwembad.
Overnachting: Casa Nativos, €77 voor 2 nachten.

Tip: Loop vanaf dit appartement naar de weg, sla rechts af, langs de parkeerplaats, na ongeveer 150 meter aan de rechterhand heb je dan bovengenoemde waterval. Ga net na het middaguur, dan is het er rustig.

Tegen de avond, zo rond een uur of 4, zijn we naar het strand gegaan. Hoge golven, heerlijk water! Gelukkiger kun je mij niet krijgen. Helemaal toen ik in het water stond, met alleen maar palmbomen te zien, de ondergaande zon achter me en 2 papegaaien die overvlogen. Fantastisch!

Wist je dat papegaaien, als ze eenmaal een stelletje zijn, de rest van hun leven bij elkaar blijven? Als 1 van de 2 overlijdt dan blijft de andere verder altijd alleen. Ze gaan niet naar een nieuwe partner. Lief hè 🙂


Alle foto’s zien?

Costa Rica foto's

8 gedachten over “Zuid Costa Rica”

  1. Wát een fantastische vakantie!!
    Het poema verhaal was wel heel indrukwekkend! Zie geen filmpje maar krijg ik vast nog wel eens van Ria te zien 😀

  2. Ja van zulke mooie dingen in de natuur kun je gewoon tranen in je ogen krijgen. Was bij Wiebren en mij zo op de Golf van Mexico met allemaal prachtige dieren om ons heen. Goede reis terug lieverds

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven