Torteguero Nationaal Park

Jeeej we zijn er!

De vliegreis van Schiphol naar Charles de Gaulle Parijs duurde korter dan we hadden verwacht. Dat gaat lekker! Op naar het volgende vliegtuig.. Bij de gate aangekomen was het direct tijd om in te checken, dachten we… Een half uur later mochten we toch inchecken. Onze plekjes opgezocht in het vliegtuig en al vrij snel reden we naar de startbaan. Daar bleek dat er iets mis was met het vliegtuig, wat wisten we niet, het werd wel in het Frans omgeroepen maar daar konden wij niks van verstaan. Het bleek iets met het landingsgestel te zijn…. Na een uur daar te hebben gestaan zijn we terug getaxied naar de gate… Daar nog een poos gestaan en toen alsnog weer naar de startbaan. Al die tijd zaten wij dus al in het vliegtuig.. 2 uur (!!) later zijn we alsnog vertrokken.. en dan te bedenken dat de vliegreis al 11 uren zou duren…

Nou ja, dit avontuur al bijna vergeten kwamen we eindelijk in San José aan! Niels zijn tas hadden we al vrij snel.. Maar toen ging de lopende band waar we mijn tas al zagen liggen stuk. Weer een half uur later deed de band het eindelijk weer. Ik “mijn” tas pakken… Was het mijn tas niet! Had blijkbaar iemand anders mijn tas voor de zijne aangezien. Gelukkig heb ik er een slotje op dus om de inhoud maakte ik mij niet zo’n zorgen. Wij direct naar de balie toe om te melden dat een of andere malloot mijn tas had meegenomen. Gelukkig herkende hij de tas direct. De mensen die mijn tas hadden, hadden zich ook al gemeld. Ze waren al weggereden, kwamen er toen achter dat het niet hun tas was en zijn terug direct teruggegaan naar het vliegveld. Maar ze stonden dus al buiten. En ik moest met hun tas door de douane. Natuuuurlijk zat daar wat in, wat je niet mag importeren, een stuk vlees. Dus dat duurde ook weer tijden… Nou, al met al mochten we naar buiten en had ik eindelijk mijn eigen tas!! Daarna onze huurauto opgehaald (dit ging warempel wel snel) en naar ons hostel gereden waar we direct zijn gaan slapen…

Huurauto: gehuurd op sunnycars, €543, voor 22 dagen.

San José

Lelijke stad, geen reet te beleven 🙂 Daarom zijn we een beetje gaan shoppen en de toerist uitgangen. Even acclimatiseren is ook wel fijn.

Het begint!

Vroeg opstaan en snel de weg op want de reis gaat nu echt beginnen! We gaan eerst langs een Wal-Mart (jeej onze Wal-Mart ontgroening!), inkopen doen en dan op weg naar Tortuguero Nationaal Park. Dit park ligt erg afgelegen en is alleen per boot bereikbaar. Maar voordat we bij de boot aankomen rijden we eerst zo’n 3 uren door groen. Alleen maar groen. Zo mooi! Op een gegeven moment zit er een hele grote leguaan op de weg. Helaas zijn we te laat voor het maken van een foto. En weer verder.. Ineens moeten we stoppen, waarvoor eigenlijk? Voor een soort treintje waar bananen aan hangen (zie filmpje). Zo doen ze dat dus! Weten we dat ook direct. Super leuk!

Bij de boot aangekomen hoeven we maar eventjes te wachten en daar gaan we. Een uur varen door nog meer groen (ik denk dat jullie dat nog vaak gaan lezen..). Prachtig! We spotten al vrij snel onze eerste kaaiman, later nog een kleine kaaiman, een leguaan en wat vogels. Opeens zijn we er, Niels en ik en 2 anderen zijn enigen die de boot af moeten. Daar wandelen we zo het paradijs in. We hebben een prachtig hutje op een erg mooie locatie.

Eerst nemen we een frisse duik in het zwembad daarna gaan we naar het restaurant om een planning te maken, want alleen daar is internet. Daar zegt de receptionist/gids dat er over 10 minuten een gratis boot naar het centrum gaat. Ook prima! Dus we gaan het centrum in (oke het is 1 straat met wat kraampjes). Hier lopen we wat rond en bekijken het strand. Terug bij het hutje maken we toch de planning nog even af en daarna gaan we slapen. Zodra we in ons hutje zijn begint het keihard te regenen. Wanneer we denken dat het niet harder kan regenen gaat het nog harder… en daarna zelfs NOG harder!

Tip van Irene op reis: Overnachting: La Baula Lodge. Kosten: €84 voor 2 nachten

This is your wake-up call

De volgende morgen worden we gewekt door brulapen. Dit is de beste wake-up call die je maar kunt krijgen. Wel een beetje vroeg, 5:15. Maar ach, we moesten toch 6 uur klaar staan om een kajaktocht te doen.

Deze tocht is ook al zo geweldig! We zien echt heel veel dieren. Kaaimannen, vogels (ara’s en papegaaien), apen en leguanen. Een vogel die een vis vangt, vlak voor onze neus. Perfecte timing! En natuurlijk, heel veel groen!

 

Kapot van het kajakken (zo’n 2.5 uur) gaan we nog lekker even een dutje doen. We worden weer wakker op een “normale” tijd, zo rond 10 uur en hebben dus nog de hele dag.. Omdat ik op internet had gelezen dat er ook veel dieren te vinden zijn op het resort gaan we eerst hier een rondje doen. Ik zie echt een meeeega leguaan in de boom! Gewoon op het resort! Ook zien we toekans en vlinders.

In de middag doen we 2 wandelingen en zien weer zoveel mooie flora en fauna! Kapucijnapen, slingerapen en brulapen, leguanen, hagedissen, een eekhoorn, verschillende reigersoorten, luiaards en een termietennest waar we gezellig een hapje van hebben gegeten. Ze zijn lekker, smaken naar peper met citroen.

Daarna, op het strand ziet Niels een spoor van een jaguar! Nog heel erg vers in het zand. Helaas zijn we zo dom om dit spoor niet te volgen…. Wel zien we schildpadjes uit hun nesten komen en richting zee kruipen. Zo lief! We staan met een groepje mensen dit te aanschouwen en jagen ondertussen de gieren weg die over onze hoofden cirkelen.

Het enige wat hier echt saaaai is, is het eten.. Daarvoor moet je toch echt naar Thailand 😉

Alle foto’s van Costa Rica zien?

Costa Rica foto's

25 gedachten over “Torteguero Nationaal Park”

 1. Monique Altena

  Oke, ben dus nu al mega jaloers…haha!
  Wat gaaf om zoveel verschillende dieren te zien, en tja zo’n wake-up call is wel heel speciaal. Dit wordt volgens mij een onwijs fijne vakantie!

 2. Hoi, leuk he vakantie??
  Hopelijk gaat het de rest van de vakantie wel goed.
  Veel plezier en ik blijf jullie volgen.
  Groetjes uit het winderige Friesland

 3. Inderdaad een wat bijzondere start met extra vliegtuigcheck…tas even kwijt en een extra lange aanloop naar vakantie ter plaatse. Fijn dat alles veilig is gebleven en dat het genieten nu is gestart. Veel plezier en voorspoed

 4. Jeetje, deze reis was één waar het geduld op de proef werd gesteld….als het vanaf nu dan maar alleen genieten wordt!! Veel plezier!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven