Blog 9 – De zwangerschap tot nu toe

Jeetje, ik ben alweer 22 weken zwanger! Wat vliegt de tijd. We zijn er natuurlijk nog steeds super blij mee. Al heb ik ook wel wat klachten, maar ja, alles voor het goede doel.

De eerste weken

De eerste 3 maanden heet het eerste trimester, dit duurt dus ongeveer 13 weken. Dit was bij mij precies 2021, in 2022 begon ik aan trimester twee, deze duurt van week 14 tot en met week 27.

Ze zeggen vaak dat het eerste trimester het “minst leuk” is van de zwangerschap omdat je hierin de meeste kwaaltjes hebt. Bij mij klopt dat ook wel. Eerst had ik heel erg last van mijn darmen, daarna heel erg last van mijn benen en knieën, kon alleen als een oude oma opstaan van de bank. Toen dit over was kreeg ik echt enorme bandenpijn. Je baarmoeder zit met banden aan je bekken vast. Als deze snel opgerekt worden, door de snelle groei van mijn buik, kan dat erg veel pijn geven. Dit voel ik boven mijn liezen. Ik kon hierdoor amper lopen en dacht echt dat er meer aan de hand was. Na een controle op blaasontsteking, een gesprek met de doktersassistente én een gesprek met de verloskundige was ik wat gerustgesteld. Niks ernstigs aan de hand.

Ik heb nu nog steeds links onder mijn borst een heel irritant gevoel, alsof er de hele tijd wat beweegt. Het gekke is, als ik het google kan ik niet vinden! Ik ben vast niet de enige. Dit heb ik al vanaf week 19, begin februari.

Wát een buik

Tot week 15 kon ik mijn eigen kleding nog aan, daarna begon mijn buik te groeien en inmiddels moet ik echt wel aan positiekleding geloven. Mijn buik is echt enorm hard gegroeid tussen week 17 en nu.

Op Valentijnsdag hadden wij de 20 weken echo. Tijdens deze echo wordt er weer uitgebreid naar het kindje gekeken. Bij ons was alles weer helemaal goed, super opgelucht! De gynaecoloog legde uit waar ik de baby zou kunnen voelen, want daar zit inmiddels niks anders meer. Blijkt dus dat ik de baby al een aantal weken voelde maar het niet herkende. Ik dacht dat het mijn darmen waren. Nu ik weet dat dit de baby is voel ik het bijna elke dag. Uiteraard waren we ook heel erg nieuwsgierig naar wat het geslacht is…. We krijgen een jongentje!

Schoppen

Gisteren was ik precies 22 weken zwanger en kon Bernd de baby ook voelen! De dag ervoor werd ik zelfs wakker geschopt door hem 😉 Nee niet door Bernd, door de baby!

Lekker laten schoppen, ze zeggen hoe beweeglijker, hoe gezonder. En het voelt heel bijzonder.

Hier ben ik precies 20 weken zwanger. Bollie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven