Blog 2 – Eerste keer prikken

Gisteravond was het dan zo ver… Ik moest mezelf voor het eerst prikken. Ik zag er enorm tegenop en liep al de hele dag te zuchten (dat doe ik blijkbaar als ik zenuwachtig ben). Het mengen van de vloeistof en de Menopur ging best goed.

Maar brrrr, die prik in je buik zetten…. Het lijkt en voelt enger dan het is, want de naald voel je eigenlijk nauwelijks.

Dat zit er op!

Het prikken: Op de foto zie je 2 kleine potjes, in de ene zit vloeistof in de andere zit wit poeder (op de foto zijn ze leeg). Het vloeistof zuig je met de naald waar de groene dop op hoort op, en leeg je in het potje met het poeder. Dan schud je even goed zodat de poeder zich met het vloeistof mengt. Dan zuig je het met dezelfde naald alles weer op. Dan zit de vloeistof dus in de spuit en haal je de dikke (opzuig)naald er af en en doe je de dunne er op. Met die dunne prik je in je buik en laat je de vloeistof er langzaam in lopen.

Vandaag heb ik wel een beetje last van de plek waar ik gisteren geprikt heb. Er zit een klein rood bultje. En aangezien ik in totaal 10 keer moet prikken hoop ik niet dat dit elke keer zo’n bultje wordt want dan zit mijn hele buik er onder… Ook voel ik me een beetje bleh vandaag. Beetje verdrietig gevoel en nergens zin in. Ik vind het gewoon zo ontzettend balen dat we niet vanzelf zwanger zijn geworden en het woord insemineren doet me ook aan dieren denken… Maar ik ben wel blij dat de mogelijkheid bestaat hoor!

menopur


Nog even informatie over IUI. Ik merk dat niet iedereen weet wat dat precies is (logisch ook!)

IUI – intra-uteriene inseminatie – is het inbrengen van zaadcellen in de baarmoederholte. Dus zo hoog mogelijk worden de zaadcellen bij mij geplaatst. Uit het sperma worden de beste zaadcellen geselecteerd en in de baarmoederholte ingebracht ten tijde van de eisprong. In ons geval beginnen we aan het IUI-traject na een periode van uitblijven van een zwangerschap zonder duidelijke oorzaak.

Na 10 dagen prikken moet ik naar het ziekenhuis voor een follikelmeting. De follikel moet een diameter van 18-20 mm hebben voordat er wordt overgegaan op een Pregnylinjectie en ±36 uur daarna zal de inseminatie zijn. De Pregnyl zorgt voor een laatste rijpingsproces van de follikel; door de Pregnyl is het tijdstip van de eisprong bekend. Op dat -nader te bepalen- tijdstip wordt dan de inseminatie verricht. Over het algemeen zitten er twee nachten tussen de laatste follikelmeting en de inseminatie.

Tijdens de inseminatie wordt het zaad in de baarmoeder geïnsemineerd. Hierna mag ik direct naar huis en is de spannendste periode aangebroken. Zwanger of niet? Dit zullen we ongeveer 2 weken na de inseminatie weten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven