Blog 3 – De follikelmeting

Vandaag weer een spannende dag want ik moet naar het ziekenhuis. Daar gaan ze een follikel (eiblaasje) meting doen.

Na een kort gesprekje over hoe het prikken gaat (goed! Maar het eerste kwartier voelt het steeds wel erg branderig) krijg ik de meting.

De gynaecoloog gaat met een echoapparaat bij mij naar binnen en ze kan direct de baarmoeder vinden. Die ziet er goed uit. Ze gaat op zoek naar mijn eierstokken. De rechter heeft ze als eerst gevonden en daarin zijn 2 mooie follikels te vinden. Een van 16mm en een iets kleinere. Dat is erg goed nieuws! Op zoek naar mijn linker eierstok. Die kunnen we wel vinden maar daar zitten geen follikels. Maar dat geeft niet want te veel is juist niet goed en ik heb dus al 2 goede.

Twee goede follikels betekent wel dat er kans is op een tweeling, benadrukt de gynaecoloog. Nou ja, beter 2 dan geen, is ons motto.

We maken de afspraak dat ik maandag 11 januari terug moet komen. Vanavond moet ik voor de laatste keer Menopur spuiten en morgen moet ik de eisprongopwekker Pregnyl spuiten. Hopelijk is dat ook direct de laatste keer dat ik moet spuiten.

Maandagochtend dus weer terug naar het ziekenhuis waar ik het zaad van mijn vriend in moet leveren bij het lab. Terwijl het lab de beste zaadcellen selecteert moet ik een uurtje wachten om vervolgens het zaad op te halen. Die zaadcellen worden door de gynaecoloog bij mij ingebracht en dan is het een kwestie van afwachten…

Maar vandaag dus goed nieuws!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven