De beste reistijd voor Azië

Vooropgesteld, Azië is eigenlijk altijd leuk en mooi om te bezoeken. Elke maand heeft zijn eigen charmes. En een tropische regenbui wanneer het 30 graden is? Ach, dat is juist wel lekker. Wil je toch iets gerichter reizen, dan heb ik hier een overzicht gemaakt in welke maanden jij het beste Azië kunt bezoeken.

Thailand

Januari

Cambodja is een aanrader om in januari heen te gaan. Maar ook Myanmar; hier valt nauwelijks regen en de temperatuur is aangenaam, boven de 30 graden. Vanaf februari lopen de temperaturen weer op waardoor het onaangenamer wordt, aangezien het meer dan 40 graden kan worden.

Februari

In februari en maart kun je het beste naar de Filipijnen. In deze maanden valt de minste regen op deze oogverblindende bounty-eilanden. Ook kun je het beste in december, januari of februari naar de Thaise eilanden rondom Phuket. Gemiddeld valt er in deze maanden de minste regen. Vanaf maart begint het regenseizoen weer en komen regenachtige dagen dus weer volop voor.

Thailand

Maart

Altijd als eens naar Sri Lanka gewild? Ga dan in maart. Sri Lanka kent verschillende klimaten, welke in de verschillende regio’s van het land voorkomen, maar in maart is het het best vertoeven in heel het land. Ook voor Brunei geldt dat februari en maart de beste maanden zijn. In Brunei kun je elke maand een fikse regenbui verwachten, maar dit zijn wel de droogste maanden.

April

Je kent vast de prachtige foto’s van de bloeiende sakura (kersenbloesems) in Japan wel. De sakura zijn op zijn mooist in april. Overdag is de temperatuur prima, in de avond koelt het wel wat af. Ook is Nepal in april het beste te bezoeken. Het is dan gemiddeld zo’n 28 graden in de Kathmandu vallei en er valt nog niet veel regen. Ook voor Taiwan zijn april en mei de beste maanden, dit is in de lente. Ga je liever in de herfst naar Taiwan dan moet je in oktober of november.

Mei

Aanzien China een mega groot land is, kent het veel verschillende klimaten. Maar als je dan toch één maand moet noemen om China te bezoeken, dan is het mei. Over het algemeen gezien ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden en valt er niet veel regen. In de zomer is er in de grote steden altijd veel smog aanwezig, dit is in mei nog niet het geval.

Juni

Aangezien Azië een regenseizoen kent en deze in juni valt is dit de minst goede maand op die kant op te gaan. Al kan een regenbui op z’n tijd ook wel weer verkoelend zijn en zijn er in deze periode het minste toeristen. Toch zijn Tibet, Indonesië en het noorden en oosten van Sri Lanka in juni prima te bezoeken.

Juli

In Singapore en Maleisië valt in elke maand wel wat regen. Toch is juli de beste maand voor deze landen. Het is er altijd warm maar zo nu en dan valt er een verfrissende tropische bui. In Singapore Food Festival is in juli, een goede reden om dan hier te zijn!

Augustus

Wil je in de Nederlandse zomermaanden wel weg? Sommige van jullie hebben wellicht geen andere keuze, maar ga dan naar Indonesië. In augustus valt de minste regen en aangezien Indonesië altijd warm is, is het deze maand het handigst om te gaan.

Indonesië

September

In Zuid-Korea is het eind september ook einde van de zomer. Met gemiddeld zo’n 26 graden is het hier heerlijk vertoeven. Begin september kun je nog wel een regenbui verwachten en eind van de maand wordt het wellicht iets kouder.

Oktober

Ben jij meer een stadsmens? Ga dan in oktober naar Hong-Kong. Ga je toch liever voor de natuur? Dan is Laos perfect om van oktober tot en met november te bezoeken. De natuur is minder mooi vanaf december, aangezien de groene rijstvelden dan zijn geoogst en de bergen vaak niet te zien zijn door de laaghangende mist.

November

Eigenlijk kun je in november naar geheel Azië, dit is de beste maand. Een voorbeeld is Thailand. Maar ook India is vanaf november tot en met februari het beste te bereizen. En Vietnam van november tot en met april.

India

December

Net als november is december een uitstekende maand om richting Azië te vertrekken.

Scroll naar boven