Zuidkust en Kaapstad

Dag 13 Bloukransbrug

Eerst naar Jeffreys baai om pinguïns te spotten. Hier even over het strand gelopen maar helaas geen pinguïns te vinden. Door naar Storms River Bridge. Dit is een hele mooie, super diepe kloof. Daarna naar de hoogste bungeejump van ZA, 216 meter vanaf de Bloukransbrug. Leuk om te zien hoor! Snel door naar Plettenberg.

Dag 14 Robberg Nature Reserve

Vandaag gaan we hiken in Robberg Nature Reserve. Dit is de woonplaats van een enorme zeehondenkolonie. En dat stinkt! Eerst denken we nog dat er ergens een dier ligt te rotten ofzo maar later zijn we er wel achter dat die zeehonden gewoon zo enorm meuren.
De wandeling is echt prachtig, constant uitzicht op zee. Onderweg zien we ook nog heeele grote sprinkhanen, zo groot als een lege wc-rol (prachtige vergelijking maar kan niks anders bedenken haha).

Dag 15 Knysna

Vandaag rijden we door naar Knysna. Wauw wat een mooie kamer hebben we hier! Echt heel mooi ingericht.
Op de een of andere manier plannen we het steeds zo dat we op zondag in een stadje zijn en hier is alles zaterdagmiddag en zondag dicht. Niet veel te doen hier dus en het is me toch een partij bloedheet. Niet te doen! De auto geeft 50 graden aan! Bam! We rijden door naar een mooi uitzicht, the heads. Verder niet een noemenswaardige plaats.

Dag 16 Hiken

Weer een hike op de planning! We hebben gelezen dat dit een erg mooie route door het bos is dus we rijden naar the Woodcutters Trial. Nog voor de entree zien we wat bavianen! Dat belooft wat! Nou werkelijk, we hebben nog nooit 10 kilometer door het bos gesjouwd en zo weinig dieren gezien… Super tegenvaller dit…
Aan het einde van de dag komen we aan in Oudtshoorn. Gauw even op internet zoeken waar leuke restaurantjes zijn. We komen uit bij een restaurantje wat “Nostalgie” heet. Super gezellig en ook nog lekker! Wat zeg ik? Lekker? Zeg maar heerlijk!
Oudtshoorn staat er om bekend dat het meer struisvogels dan mensen als inwoners heeft, wij moeten eerlijk zeggen dat we dat niet helemaal zien… wel veel struisvogel op het menu dus daar eten we een burgertje van, jammie.

Dag 17 Kango Grotten

Ontbijten bij nostalgie en daarna naar de Cango Caves (Kango grotten). Hier hadden we al niet echt heel veel van verwacht maar sommige dingen geef je gewoon een kans. We hebben vooral veel gelachen, om domme toeristen die alles nog steeds oohh en aaah vinden. De grot is best mooi hoor 😉

Dag 18 Hermanus

Vandaag naar Hermanus want dit schijnt dè plek van ZA te zijn waar je walvissen aan de kust kunt spotten. Hebben wij even een pech… de verhuurster van ons appartement zegt dat ze nog nooit zo weinig walvissen hebben gezien als dit jaar… We gaan nog wel naar de kust maar inderdaad zien we helaas geen walvissen.

Dag 19 Kaap de Goede Hoop

Helaas hebben we van tevoren niet door gehad dat Kaap de Goede Hoop ook een natuurpark is en hebben we hier geen tijd voor gereserveerd. Mocht ik ooit weer in Zuid-Afrika zijn ga ik zeker hier heen!
’s Avonds komen we in de zeikende regen aan in Kaapstad. Ze zeggen dat je vanaf elk punt in Kaapstad de tafelberg kunt zien… Nou met dit weer zien we niks…

Dag 20 Tafelberg

Huh!! Hoe hebben we dat gisteren kunnen missen? Wauw, de tafelberg is enorm en daar gaan we dus ook direct heen. Op mijn verjaardag! Wanneer we daar aankomen staat er echt een meeeeega rij. Als we daar in gaan staan, staan we volgende week wel op die berg… Dus truc speciaal, op de een of andere manier lukt het ons vooraan aan te sluiten en staan we een half uurtje later in de lift! Super mooi uitzicht vanaf hier al. Binnen no-time staan we bovenop. Hier gaan we met een free tour mee (aanrader!) en krijgen veel leuke informatie over de tafelberg.
’s Avonds gaan we heerlijk uit eten La Parada. Bijzondere verjaardag!

Dag 21-22-23-24 Kaapstad

De laatste dagen hebben we Kaapstad verkend. We keken erg uit naar ons tripje naar naar Robben Island, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. We hadden de trip al geboekt en betaald maar helaas werd deze door de slechte weersomstandigheden geannuleerd. Gelukkig was er een leuk winkelcentrum in de buurt dus daar zijn we heen gegaan.

Jammer genoeg is het tijd om weer naar huis te gaan…. Tot de volgende reis!

3 gedachten over “Zuidkust en Kaapstad”

  1. Robberg Island is één van mijn allermooiste hikes tot nu toe. Het jonge voorjaarsgroen, de mooie uitzichten over zee, het klauteren over de rotsen, maar vooral geen stinkende zeehonden… Kennelijk stinken ze niet het hele jaar door, of is het afhankelijk van hoe de wind staat. Grappig om te lezen dat jij een andere ervaring hebt…

  2. Irene, wat leuk om jullie reisverhaal te lezen , wat een ontzettend mooie foto’s .
    Op naar de volgende vakantie. Lekker genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven