Hoogtepunten van Corfu

Op Corfu is voor ieder wat wils. Het is een gevarieerd eiland. Corfu is niet zo groot en daardoor kun je alles per huurauto gemakkelijk bezoeken. Het maakt niet uit als je een accommodatie in het noorden hebt en de bezienswaardigheden in het zuiden zijn. Je rijdt zo naar de prachtige stranden, gezellige dorpjes en alle andere (letterlijke) hoogtepunten, ze zijn er in overvloed. Alles met elkaar maakt dat Corfu een ideaal vakantie-eiland is. Met onderstaande tips op zak, weet jij in ieder geval zeker dat je de leukste hoogtepunten hebt gezien.

Zandstrand van Archaravi

In het noorden, uiteraard aan de kust, vind je het kleine maar gezellige Archaravi. Omdat op Corfu de meeste stranden uit kiezels bestaan is dit wel een verademing. Dit was ook de reden waarom wij tijdens onze vakantie in dit dorpje verbleven. Archaravi is gelegen in een baai en het water is ondiep, ideaal dus ook voor kinderen.
Wanneer je geïnteresseerd bent in archeologie moet je dit dorpje ook zeker bezoeken. Hier vind je namelijk het volkenkundig museum en de Romeinse baden. Andere zandstranden vind je in Roda, Glyfada, Sidari en Kontogialos.

Canal d’amour

Vlakbij Sidari vind je het kanaal van de liefde. De legende zegt dat wanneer stelletjes samen door het kanaal zwemmen ze de eeuwige liefde in elkaar zullen vinden. Of dat waar is zul je zelf moeten uitproberen. Wat wel waar is dat Canal d’amour prachtig is en zeker een bezoek waard is. Het kanaal is eigenlijk geen kanaal, maar door erosie ontstaande zandstenen inhammen.

Pantokrator

Met zijn 906 meter de hoogste berg van Corfu: de Pantokrator. Met een schitterend kloostertje en minstens 29 zendermastunits op de top, word je getrakteerd op de mooiste uitzichten van Albanië, Corfu airport en het glooiende landschap van het eiland. Aan de oostkant loopt een zandpad omhoog, waar je leuke (maar als je niet oplet gevaarlijke) capriolen moet uithalen om elkaar met de auto te passeren in de super scherpe haarspeldbochten. Als je wat actiever bent is het ook mogelijk om de berg per fiets te beklimmen, maar mij niet gezien. Voor de minder avontuurlijke mensen onder ons: aan de westkant ligt ook gewoon een geasfalteerde weg die je kunt nemen. Het uitzicht blijft hetzelfde.

Afionas

Wij zijn naar het bergdorpje Afionas gegaan en hebben daar een mooie wandeling gemaakt. Omdat Afionas op de top van een heuvel ligt hebt je prachtige uitzichten. Ook het dorpje is een bezoekje waard, niet toeristisch en erg mooi en alles wat je nodig hebt is aanwezig; huisjes die versierd zijn met prachtig gekleurde bloemen, restaurantjes, tavernes en knusse accommodaties.

Paleokastritsa

In het noordwesten van Corfu vind je het paradijs: Paleokastritsa genaamd. Naast het prachtige strand en glashelder water heeft Paleokastritsa nog meer te bieden: een klooster. In het in 1228 gebouwde klooster wonen nog steeds monniken. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over de kust. De binnenplaats van het gratis te bezoeken klooster is ook erg mooi. Poorten, doorkijkjes, kleine trappetjes en gekleurde bloemen en planten wisselen elkaar af.

Angelokastro

Niet ver van Paleokastritsa ligt Angelokastro, waar het bezoeken van het oude fort zeker de moeite waard is. Het is ongeveer een kwartier klimmen om naar boven te komen. Het fort staat aan de kust en ook vanaf hier heb je weer fenomenaal uitzicht en bergwanden die adembenemend stijl zijn. Angelokastro is vernoemd naar Michelangelo, de bouwer van dit fort.

Kerkyra

In de hoofdstad Kerkyra, oftewel Corfu-city, kun je heerlijk rondslenteren door de kleine en gezellige straatjes en steegjes. Begin vroeg in de ochtend met het beklimmen van het fort. Bovenop heb je een panoramisch uitzicht en kun je de stad mooi zien liggen. Aan de andere kant zie je de haven en de kust. Loop vanaf het fort naar het prachtige stadje, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is dé plek om je souvenirs te kopen en heerlijk te eten. Je kunt gerust een dag uittrekken om Kerkyra te bezichtigen.

Vlacherna en Pontikonissi

Een spierwit romantisch idyllisch kloostertje op een piepklein eilandje, dat is het Vlacherna klooster. Via een stenen paadje over het water loopt je naar het klooster. De buitenkant van het klooster is denk het meest gefotografeerde plekje van heel Corfu. Recht tegenover Vlacherna vind je nog een klein eilandje, dit is Pontikonissi, het muizeneiland. Klinkt enger dan het is, geen muis gezien. In dit kerkje woonden ooit monniken, nu is het alleen nog een toeristische bezienswaardigheid. De schitterende omgeving van Vlacherna, het muizeneiland en de sfeer die er hangt is echt heel fijn. Wij hebben lang staan genieten van het uitzicht.

Kanoni

Aan de zuidkant van het schiereiland ligt Kanoni, ooit de hoofdstad van Corfu. Vanuit Kanoni heb je prachtig uitzicht op de baai met de eilanden Vlacherna en Pontikonissi. Ook de landingsbaan van het vliegveld ligt super dichtbij. Je hebt het gevoel dat je de landende vliegtuigen bijna kunt aanraken. Fantastisch om zo dichtbij te zien.

Scroll naar boven