Tweede week Florida

Pijlstaartroggen

Deze week staat vooral in het teken van relaxen. We hebben aan aantal dagen heeeerlijk op verschillende stranden ons boek gelezen. En we hebben mooie wandelingen gemaakt. Ook zijn we naar de stad Tampa geweest, niet echt een noemenswaardig stad maar wel met een mooie riverwalk en met een muziekfestival op de achtergrond hebben we ons prima vermaakt.

Toen we heerlijk op het Sand Key strand lagen zagen we dolfijnen langszwemmen!! Echt behoorlijk dichtbij het strand.
En toen we heerlijk op het Indian Rocks Beach strand lagen zagen we stingrays (pijlstaartroggen) langszwemmen!! Nog dichter bij het strand dan de dolfijnen.

Onze laatste drie nachten op dit prachtige stukje aarde sliepen we in Bradenton. En oh wat een geluk hebben we met dit plekje!! De eerste dag mochten we meteen de kajak lenen en zijn we naar Robinson (geen grap) Nature Prereserve gegaan. Daar zagen we weer dolfijnen! Echt super dichtbij de kajak. Echt gaaf!! De dag erna zijn we op de fiets door dit natuurpark gefietst en zagen we onder andere witte pelikanen, een schildpad en degenkrabben (van deze laatste helaas meer doden dan levenden). Aan het einde van de middag hebben we lekker bij het zwembad gelegen.

En vandaag, op de laatste dag, als klap op de vuurpijl, hebben we de hele middag mogen jetskiën!! Weer wat om van mijn bucketlijst te strepen want dit wou ik echt al heeeeel lang en oh wat was het gaaf!!! Omstebeurt en ook samen. Samen gingen we gewoon op z’n snelst 80 km p/u, das hard hoor! En ook nu zagen we weer dolfijnen. Man, wat zijn die mensen die hier wonen bevoorrecht. En volgens mij beseffen ze zich dat lang niet altijd. Bijna altijd mooi weer, de zee en mooie stranden vlakbij en natuurlijk die dieren!

Met dit jetskiën hadden we nog erg geluk want we zouden eerst gaan kajakken. Maar toen zagen we een reiger die helemaal verstrikt zat in visdraad en zijn we de huisbaas gaan halen. Bleek dat de reiger een vishaak diep in zijn keel had die we er niet uit konden krijgen. Lang verhaal kort: we hebben de reiger naar een dierenarts gebracht die er verder voor zou zorgen.

Florida

Helaas stappen we morgen (donderdag) weer in de auto om naar Miami te rijden en terug naar ons koude en natte landje te vliegen. En nee, daar hebben we beide nog echt geen zin in….

 

4 gedachten over “Tweede week Florida”

  1. Monique Altena

    Zooooo dan wat stoer op die jetski! Dat lijkt mij ook heel gaaf! Zo jammer dat zo’n fantastische vakantie al weer voorbij is. Maar dit kunnen ze je nooit meer afpakken!

  2. Koning Lodewijk

    Super gaaf, Irene en Bernd! Ik wil er ook wel een keer heen, jammer dat het een relatief duur land is… Maar tof! (L)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven