Costa Rica in 3 weken

Costa Rica is zonder meer één van de prachtigste landen op aarde. Daarom zul je je geen moment vervelen als je deze prachtige route van 3 weken door Costa Rica zal maken. Om deze route te kunnen maken heb je een eigen huurauto nodig.

Wij hebben onze huurauto in Nederland geboekt bij SunnyCars en direct opgehaald op het vliegveld van San Jose, €543 voor 22 dagen.

Dag 1 en 2

Je vliegt naar San José. Omdat dit een vlucht is van minimaal 14 uren is het wel lekker om de dag erna ook in San José te verblijven.

Dag 3 en 4

Vandaag ga je naar Tortuguero NP, dit is zo’n 3 uren rijden. De reis is al echt begonnen want de omgeving is nu al prachtig! Tortuguero NP is alleen per boot te bereiken, daar doe je ongeveer een uur over.
Dag 4 blijf je in Tortuguero NP om deze prachtige omgeving te verkennen.

Accommodatie: La Baula Lodge, kosten: €84 voor 2 nachten.

Dag 5 en 6

Vandaag ga je per boot weer naar het vaste land. Vanaf hier rijd je in 4 uren naar “the middle of nowhere”, Boca san Carlos. Hier slaap je 2 nachten in alle rust. (Zorg er dus wel voor dat je de goede route volgt, niet de route die wij hebben gedaan, zie mijn blog).

Accommodatie: Tapir Lodge, kosten: €50 voor 2 nachten.

Dag 7 en 8

Zie je wel dat de tijd snel gaat? Er is alweer meer dan een week voorbij! Maar niet getreurd, je hebt nog twee prachtige weken voor je!
Vandaag ga je iets meer naar het zuiden, je rijdt in 2,5 uur naar La Fortuna waar je prachtige wandelingen langs de vulkaan Arenal kan maken.

Accommodatie: Hotel Colores del Arenal & Fitness Center, kosten: €54 voor 2 nachten.

Dag  9

Van Fortuna rijd je in minder dan 2 uren naar Bijagua, zodat je morgen Tenorio NP kan bezoeken. De ingang van het Tenorio NP ligt op nog geen 3 kwartier rijden van Bijagua.

Accommodatie: Cabinas Las Nubes, €23 voor 1 nacht.

Dag 10

Tijd om naar Tenorio NP te gaan, waar je de Rio Celeste met azuurblauw water echt niet mag overslaan.
In de middag rijd je in iets meer dan 1,5 uur naar Liberia, ga onderweg langs de prachtige waterval.

Dag 11

Vanaf Liberia bezoek je het Rincon de la Vieja NP, dit is nog geen 3 kwartier rijden.

Dag 12

De volgende ochtend rijd je in minder dan 3 uren naar Santa Elena. Zo heb je ook nog tijd om in de middag de ficus uit mijn blog te bezoeken.

Dag 13

Tijd om weer een flinke hike te maken in het Monteverde NP, waar je in een kwartiertje heen rijdt. Hierna is het leuk nog even naar de ingang van het Monteverde Cloud Forest Reserve te rijden voor de kolibrietuin.

Dag 14 en 15

Vanaf Monteverde rijd je helemaal naar Puerto Jiménez, in het zuiden. Deze reis is bijna 400 km. Al met al doe je er nog geen 6,5 uur over en de omgeving blijft prachtig. Dus zelfs zo’n reisdag is gewoon feest!
Op dag 15 ga je naar Corcovado NP. Regel dit wel van ruim van tevoren want terplekke is lang niet altijd mogelijk! Vaak word je bij je accommodatie opgehaald.
(Als je een dag extra hebt raad ik je aan om 2 dagen naar Corcovado NP te gaan.)

Accommodatie: Corcovado Beach Lodge, €59 voor 2 nachten.

Dag 16 en 17

In nog geen 2,5 uur rijd je vandaag naar Uvita. Morgen ga je naar het Marino Ballena NP, dit ligt op nog geen 10 minuutjes rijden.

Accommodatie: Casa Nativos, €77 voor 2 nachten.

Dag 18, 19 en 20

Op dag 19 rijd je in minder dan een uur naar Quepos, waar je onderweg naar de Nauyaca watervallen gaat. Dag 20 kun je besteden aan het bezichtigen van het Mario Antonio NP. De laatste dag van je vakantie kun je nog even genieten van de mooie omgeving en het lekkere weer. Wij deden dit op Playa Biesanz.

Accommodatie: Guest House Pura Vida, €101 voor 3 nachten.

Dag 21

Helaas… Vandaag zit deze prachtige reis er op. Vanuit Quepos is het 2,5 uur rijden naar het vliegveld.

 

Scroll naar boven