Jodhpur & een prima deal

Na een uiterst comfortabele treinreis op zachte stoelen, kwamen we met een uur vertraging na 11 uur ‘s avonds pas aan in Jodhpur. De laatste dagen sliepen we erg vroeg en we keken dan ook reikhalzend uit naar een lekker bedje. Na een vlotte rit kwamen we aan in het hotel. Dat bleek tegen te vallen: het kamertje was erg klein en er was geen beddengoed. Niet wat we verwacht hadden voor een hotel dat met een 9,2 is beoordeeld.

Mehrangarh fort

De volgende dag bezochten we het meest imposante fort van misschien wel heel India, het Mehrangarh fort, dat bovenop een heuvel is gebouwd en van heinde en verre te zien is. Via een heel erg steil weggetje konden we hier komen. Onderweg hadden we een prachtig uitzicht op ‘de blauwe stad’. Veel huizen in Jodhpur zijn blauw gekleurd omdat je van oudsher zo liet zien dat je tot de Brahmin kaste behoorde. Tegenwoordig blijven ze dit doen omdat ze denken dat de blauwe kleur muggen op afstand houdt. Het was dan ook mooi om van bovenaf bij het fort al deze blauwe huizen te zien. Inmiddels beginnen we wel een beetje fort-moe te worden. Van binnen maakte het niet echt indruk op ons.


En zo gingen we al snel verder naar het Jaswant Thada mausoleum. In dit witte marmeren monument wordt de urn van een belangrijke Maharadja bewaard. Ernaast was een crematie bezig. We konden de opgebaarde man zo zien liggen. We vonden het erg interessant om te zien hoe een Hindoestaanse crematie eraan toe gaat. Helaas was het aanschouwen van korte duur en werden we weggestuurd door de bewaker.

Het water loopt je uit de mond

Via allerlei smalle gangetjes en weggetjes zijn we teruggelopen naar het centrum, waar we over de kleurrijke markt zijn gelopen. Maar wij kregen uiteraard honger, dus we gingen op zoek naar een restaurant. Aan de muren van de huizen zie je af en toe aanplakbiljetten met ‘restaurant’ er op. We hebben zo’n biljet gevolgd en kwamen bij een huis uit met een prachtig dakterras. We raakten aan de praat met de eigenaar en hij liet ons zijn hostel zien. Prachtig!! Ook mochten we een kijkje nemen in de keuken, waar hij vol trots een schone waterbak aan de muur liet zien met mineraalwater. Geen kraanwater werd er in de keuken gebruikt. Mooi zo! Want inmiddels was Filip vaste klant van het toilet geworden. Toen we het eten opgediend kregen (specialiteit van het huis), werden we verrast met Indiase tapas. 9 verschillende gerechtjes en elk een ware smaaksensatie. Verrukkelijk!!


We werden uitgenodigd om de volgende dag te komen ontbijten. Dit sloegen wij natuurlijk niet af en zo probeerden we in het grote doolhof vol steegjes met blauwe huizen het restaurant weer terug te vinden! Na vele rondjes en een paar keer bijna in de poep te hebben getrapt, vonden we het. We mochten plaatsnemen in het deel waar zij wonen en we kregen een traditionele Indiaas ontbijt opgediend, waarbij de Nepalese gastarbeider, een heel vriendelijke jongen die goed Engels sprak, erg zijn best deed. Het was zonder uitzondering weer erg lekker en de rekening? Een goede recensie op tripadvisor. Deal!

 

10 gedachten over “Jodhpur & een prima deal”

 1. Guusta Hoekstra-Post

  Geweldig! Wat een prachtig avontuur beleven jullie. En wat een mooie foto’s. Echt genieten.

 2. Heee Levensgenieters! Prachtig verhaal. Leuk om te lezen. (Klein beetje jaloers).. Echt super leuk allemaal wat jullie mee maken! Blijft ons op de hoogte houden.

 3. heerlijk al dat vreemde eten,geniet er van zonder te veel het bekende kleine kamertje te moeten bezoeken. sterkte filip rudi

 4. Wat een mooie avonturen! Ik zou lekker in het andere hostel gaan overnachten dan in een kleine klerenkast zonder beddegoed
  Kus mam

 5. Monique Altena

  Wat een leuk verhaal! Snap eigenlijk wel dat jullie niet mochten blijven kijken bij de crematie al snap ik dat je het wel interessant vind.
  Hoop dat het vele toilet bezoek snel is afgelopen. pas idd op met wat je eet en drinkt.

 6. Goede handelsgeest brengt je verder! Wat weer een leuk verhaal. Maar wees voorzichtig met wat je eet en drinkt.Handen wassen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven