Watergadgets voor op reis

Suppen, kanoën, surfen of gewoon lekker zwemmen. Allemaal leuke wateractiviteiten voor in je vakantie. Uiteraard is het leuk om tijdens deze wateractiviteiten jezelf en je reispartner op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar waar laat je je camera en je telefoon? Je wilt niet dat ze nat worden. Hoe doe je dat in het regenseizoen? Om ervoor te zorgen dat je reis niet in het water valt, heb ik hier 8 handige watergadgets voor op reis.

Sneetje…

Als je gaat hiken of canyoningen, dan is het wel fijn om te weten dat je alle EHBO-spullen die je nodig hebt dichtbij hebt. En een doorweekt rekverbandje is niet heel handig. Daarom is deze waterdichte EHBO-set een must om mee te nemen. Zo weet je zeker dat je je verwondingen de eerste zorg hebt gegeven die nodig is.

Hou je het droog?

Go Pro

Het is niet om je spullen droog te houden maar om jezelf droog te houden, onder water. Snorkelen is namelijk zo leuk! Je hoeft echt niet helemaal naar het Great Barrier Reef in Australië om te snorkelen. In Europa zijn ook genoeg mooie snorkelplekken. Koop voor nog geen €22 een duikbril, een snorkel en flippers en zie er net zo prachtig uit als ik.

Bye! I am dry

Het regenseizoen, als je het ooit hebt meegemaakt herken je het ongetwijfeld. Het ene moment is het heerlijk weer, zonnig en 35 graden, het volgende moment komt het met bakken uit de hemel. Als je net denkt dat het echt onmogelijk harder kan regenen, gaat het toch nóg harder regenen. Dat je kleding nat wordt is niet zo erg, maar je waardevolle spullen uiteraard wel. De oplossing is een dry bag. Wanneer je je spulletjes hierin doet, weet je zeker dat ze droog blijven. Handig is ook dat ze er in meerdere kleuren en formaten zijn.
Je hebt ze in 5 liter, 10 liter, 30 liter, 40 liter en 60 liter.

Ring ring

Soms is een dry bag een beetje te groot en wil je alleen je telefoon mee. Het voordeel is dat je je telefoon niet uit dit waterdichte hoesje hoeft te halen om er gebruik van te maken. Ideaal als je in een kano zit en even snel een foto wilt maken. Als je tijdens het kanoën ook nog waterdicht muziek wilt luisteren, kun je voor dit waterdichte en drijvende hoesje kiezen.

Music was my first love

Over muziek gesproken, soms heb je de luxe van een privé zwembad en daar wil je natuurlijk een lekker relaxed muziekje bij. Maar het risico lopen om je mooie speaker nat te laten worden? Nee. Daarom heb jij gekozen voor de waterdichte mini-speaker van JBL. En de echte muziekfanaten kiezen voor de JBL Flip 5.

GO!

Om prachtige onderwaterfoto’s en -filmpjes te maken is de GoPro uitgevonden. Een super klein handzaam cameraatje, waar je als je de GoPro 9 koopt, niet eens een hoesje voor nodig hebt. Deze versie is van zichzelf al waterbestendig. Denk er wel om dat als je in zout water hebt gezwommen ‘m even afspoelt met zoet water.

Go Pro
Go Pro

Alsof je leven ervan afhangt

Voor ons is drinkbaar water uit de kraan net zo normaal als groen gras en ademhalen. In veel landen kun je water uit de kraan niet drinken en koopt je dus water is flessen. Maar nu is er de LifeStraw. Een flesje met een rietje, en niet zomaar een rietje. Dit rietje zorgt ervoor dat het water wordt gezuiverd. Drink niet alleen water uit elke kraan, ook uit beekjes en meren. Je kunt met 1 filter ongeveer 1000 liter filteren. Kun je nagaan! Een flesje Spa Blauw is 0,5 liter, dus je bespaard 2000 flesjes. En dan ben ik nog niet eens klaar. Nog een bijkomend voordeel: voor elke LifeStraw die wordt verkocht wordt er een kind in Afrika een heel schooljaar voorzien van veilig water!
Heb je nog een reden om het niet te kopen?

Last but not least….

Ik snap dat iedereen die dit artikel tot zover heeft gelezen een absolute waterrat is. We hebben het over water, water en nog eens water. Helaas zijn er veel landen waar elke drup geldt. Daarom is het altijd goed om rekening te houden met hoeveel water je verspilt op een dag. Sta daarom niet uuuren te dagdromen onder de douche, maar gebruik deze douchetimer. Je kunt kiezen uit 3, 5, 7 of 9 minuten. Goed voor het milieu en goed voor je mindset.

Scroll naar boven