Goede redenen voor een roadtrip door Nederland

Soms is het maken verre reizen, naar bijvoorbeeld Thailand of Australië, niet mogelijk. Gelukkig zijn er ook veel mooie plekken binnen Europa en ook binnen ons eigen Nederland! Een leuke roadtrip is natuurlijk altijd een goed idee. Het voordeel is dat je dit in je eigen auto kunt doen. De roadtrip is ook te combineren met een bezoek aan 1 (of meer!) van de 21 Nationale Parken die ons land rijk is. Ik geef je graag een aantal goede redenen waarom een roadtrip door Nederland altijd een goed idee is.

Nu!

Heb je vandaag gezien dat het morgen mooi weer wordt en toevallig ook nog een dagje (of 2) vrij?! Ga dan nu! Het voordeel van een roadtrip door Nederland is, is dat je niets van tevoren hoeft te boeken. Je kunt er een dagtocht van maken. Of je kijkt via bijvoorbeeld Booking.com of er nog speciale last-minute hotels zijn. 

hooglander
zwaan

Flexibel

Zoals ik in tip 1 beschreef kun je last minute een slaap adresje boeken. Hebben ze geen beschikbaarheid op plek A, dan ga je toch gewoon door naar plek B? Er is altijd wel ergens een mooie of leuke accommodatie beschikbaar. Vindt hier leuke huisjes midden in de natuur.

Nederland is echt prachtig

Uiteraard ga ik ook gewoon liever naar het buitenland. Maar elke keer weer word ik toch verrast door de prachtige Nederlandse natuur. Ga op zoek naar spechten, koekoeken, herten of andere dieren waar jij maar blij van wordt. Woon je in het zuiden? Ga richting het noorden! Of juist andersom. Nederland is afwisselend en verrassend.

specht
specht

Lief voor het milieu

Hoe graag ik het ook doe, het vliegtuig pakken, ik weet dat het niet goed is voor het milieu. We hebben tijdens de corona-tijd wel gezien hoe goed het voor het milieu is om gezamenlijk wat minder te reizen. Daarom is het ook leuk om op de plaats van bestemming er met de fiets op uit te gaan, of wandelend. Pak je eigen auto, koelbox op de achterbank en gaan met die banaan!

Irene
Scroll naar boven