Rondreis Azië #1 – Thailand

De reis

De eerste week zit er alweer op in Thailand. Omdat ik niet vanuit Leeuwarden in één keer naar Bangkok wilde reizen heb ik ervoor gekozen om een nacht in Brussel te spenderen. Dit was een goede keuze want – ook al zouden veel mensen nu opkijken – ik vind reizen doodeng! Het besluit om in m’n uppie naar de andere kant van de wereld te gaan en daar voor onbepaalde tijd en zonder retourticket rond te reizen is misschien wel het engste dat ik ooit heb gedaan. Vanuit Brussel vloog ik naar Kiev in Oekraïne. Ik was blij hier snel weer te vertrekken want de vriendelijkheid was ver te zoeken bij de Oekraïners.

Bangkok

Ik vervolgde mijn reis naar Bangkok. Na een voorspoedige vlucht van bijna tien uren kwam ik aan op het vliegveld van de stad met ruim zes miljoen inwoners. Na een verrukkelijk sigaretje door met een metro naar het centrum en vanuit deze metro gelijk een indruk van de stad gekregen. Een mengelmoes van scooters, auto’s, brommers, bussen, tuk tuks en voor mijn gevoel een miljard lelijke flatgebouwen. Ik heb een taxi genomen en na ruim een half uur kwam ik aan bij mijn hostel, ik had het geflikt! Wat wiebelig van de vlucht (en de slaappillen) mijn eerste poging tot het eten van ‘streetfood’. Ik was aangenaam verrast en heb keurig mijn bordje ‘lijst met cully’ leeggegeten.

Ga je mee?

Gelijk de eerste avond werd ik gevraagd of ik mee wilde naar een markt 50 kilometer buiten Bangkok. Na enige aarzeling (05:45 opstaan) toch meegegaan en het was geweldig. De markt vond plaats op een spoorlijn, een spoorlijn in gebruik welteverstaan. Bij het naderen van de trein trokken alle marktkoopmensen hun banners in en schoven hun koopwaar iets naar zich toe waarna de trein keurig tussen de dooie vissen, krabben en andere exotische dieren kon passeren. Nadien alles weer op z’n plaats en de markt ging verder alsof er niks gebeurd was, wat een tafereel!

Khao San Road

Dé backpackstraat van de wereld. Een straat met honderden neonlichten, verkopers, eten, drinken, disco’s, bars, massagesalons en dronken mensen vanuit elke uithoek van deze wereld. Nadat ik vriendelijk een gefrituurde schorpioen op een stokje had afgeslagen op zoek naar een biertje, ik hoefde niet lang te zoeken. In Nederland drink ik soms shotjes als op op stap ben, een miniglaasje met drank voor meestal 2.50 per stuk. Hier drinken ze geen shotjes, maar fucking emmers. De Thai zijn niet krenterig met hun alcohol en het emmertje was dan ook loeisterk. Halve liters bier zijn goedkoper en het was warm buiten en ik was in een goede bui… Je begrijpt dat ik wakker werd en het gevoel had dat er een vrachtwagen over me heen was gereden, maar het was ’t waard!

Krabi

Na enkele dagen Bangkok was ik wel toe aan een bestemming met zon, zee en strand, Krabi. Na een vlucht van een uur aangekomen in Krabi, ongeveer duizend kilometer ten zuiden van Bangkok. Met een jongen uit Brazilië, die ik in Bangkok al had ontmoet de bus genomen naar ons reeds gereserveerde hostel. Na een kwartier lopen zag ik de oceaan. Met grote rotsen uit de oceaan stekend, palmbomen die ietwat verkoeling gaven en een temperatuur van een graad of 30 besefte ik me ineens waar ik was, wat is het hier mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven