Goedkoop reizen zonder euro’s

Natuurlijk is goedkoper niet altijd beter, reizen is nou eenmaal niet gratis, maar het is wel extra leuk om meerdere keren per jaar op reis te kunnen. Landen buiten de eurozone zijn vaak goedkoper dan landen waar je met de euro moet betalen. Ook voel je je echt op reis omdat je met andere valuta betaalt. Deze landen zijn Albanië, Georgië, Hongarije, Kroatië, Polen, Roemenië en Tsjechië. Hieronder heb ik de hoogtepunten van deze landen omschreven.

Het is wel een stukje rijden. Maar onderstaande landen kun je zelf met de auto heen rijden. Maar een auto huren is natuurlijk ook altijd een optie. 20 tips voor het huren van een auto heb ik hier beschreven, doe er je voordeel mee.

Albanië

Albanië is een verrassend, prachtig en goedkoop land. Albanië is niet echt een bekend vakantieland, maar de Albanese Riviera is absoluut een bezoek waard. Deze staat bekend om zijn muziekscene, probeer dus een reis te plannen tijdens een van de muziekfestivals die hier zijn. Verdere bezienswaardigheden zijn de kustlijn, de hoofdstad Tirana, het Komanmeer, de stad Shkodra en het Shkodrameer, de Ksamil-eilanden en het Theth National Park. Keuze zat.

Georgië

Hoog in de bergen ligt Kazbegi, de perfecte bestemming voor de hikers onder ons. Het uitzicht vanaf de oude kerk, de Tsminda Sameba, zijn adembenemend, hier kijk je op de rotswanden en de Kazbekberg. Mooie steden zijn Kutaisi en de hoofdstad Tbilisi. Ben je op zoek naar zon, zee en strand dan is Batumi een bezoek waard. Dit is de belangrijkste badplaats van het land.

Hongarije

Als klein meisje ging ik altijd met mijn hele gezin met de auto en de caravan op vakantie. Ook vaak naar Hongarije, waar ik fantastische herinneringen aan heb. Het vervoer, het eten, de accommodatie, je zult zien dat alles zeer goedkoop is, ook in de hoofdstad Boedapest. Het Balatonmeer is het grootste meer van Europa, waar je prachtig kunt hiken en zwemmen.

Tsjechië

Zoals je wellicht in Wie Is De Mol 2021 hebt kunnen zien is Tsjechië een fantastisch mooi land en heel goedkoop! Hoewel de prijzen afgelopen jaren wel wat zijn gestegen is het nog steeds heel goed betaalbaar. Ook in de hoofdstad Praag. Uiteraard is accommodatie en eten in de hoofdstad iets duurder dan in de buitenwijken. Wanneer je het leuk vindt om wijngebieden te bezoeken is Brno ook een aanrader. Houd je meer van rust en wellness, dan is het kuuroord in Karlovy Vary echt wat voor jou. (Karlovy Vary is in 2021 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst!)

Praag. Tsjechië

Kroatië

Je zult misschien niet direct aan Kroatië denken als ik “kristalhelder water en prachtige architectuur” zeg, maar niets is minder waar. Echte backpackersoorden zijn Split, Zagreb (de hoofdstad) en Zadar. Ook is Dubrovnik een fantastische stad. Ben je hier met de auto, sla dan vooral het uitzicht vanaf de berg Srd niet over.

Polen

Misschien wel de meest ondergewaardeerde plek van Europa. Polen heeft echt prachtige landschappen. Goedkope steden zijn Gdańsk, Poznań en Wrocław. Maar ook Krakau en Warschau (de hoofdstad) zijn zeer de moeite waard. Ook niet geheel onbelangrijk: het bier en de wodka zijn super goedkoop! Ook het eten is, tegen mijn verwachting in, heerlijk. Probeer vooral Pierogi!

Roemenië

Roemenië klinkt als een sprookje: kastelen, bergen, bossen en de grootste populatie bruine beren van Europa…  Wanneer je het verhaal van Dracula ook een sprookje vindt en met je met vampiers wilt rondhangen, zet Transsylvanië dan nu op je bucketlist. Wil je een weekendje weg, dan zijn de hoofdstad Boekarest of de stad Timisoara zeer de moeite waard. Ben je meer van de natuur en de kust, dan kun je het beste een accommodatie boeken in de buurt van de Donaudelta.

Zoek hier direct een leuk hotel:

Booking.com
Scroll naar boven