Wijken in Bangkok – waar moet je zijn?

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is met recht een wereldstad te noemen, want het heeft meer dan 11 miljoen inwoners. Met maar liefst 50 wijken (in Thai: khet) is het niet zo gek dat je niet kunt kiezen in welke wijk je je hotel wilt boeken bij je bezoek aan deze geweldige stad. Ik ga mijn best doen om je keuze makkelijker maken.

Maar heel gemakkelijk is dat niet. Want wat ik een geweldige wijk vind, kun jij wel helemaal niks vinden. Bangkok kent niet een écht centrum zoals wij dat in Nederland kennen. Elke wijk heeft haar eigen charme. Ik heb de, naar mijn mening, leukste wijken uitgekozen en omschreven wat er te vinden is. De volgorde hiervan is willekeurig.

Wijk in BangkokKenmerkenHotels en hostels op booking.com
BanglamphuToeristisch centrum van Bangkok, veel backpackers. Bekende bezienswaardigheden zoals Khaosan Road, Grand Palace en Wat Pho.Banglamphu
Hotelaanrader: Nouvo City Hotel
SukhumvitGoede verbinding met openbaar vervoer, diverse eet- en uitgaanscentra.Sukhumvit
Pathumwan (Siam Square)Winkelhart van Bangkok, dicht bij het Grand Palace, Wat Pho en het Erawan-heiligdom.Pathumwan
SilomZakenwijk van Bangkok, goede verbinding met openbaar vervoer.Silom
Hotelaanrader: Furama
Samphanthawong (Chinatown)Gunstig gelegen, bij Chinatown. Chinatown
AriOpkomende wijk. Veel rust maar toch dichtbij Sukhumvit.Ari
ThongLorMix van moderniteit en charme.Thonglor
Huai KhwangZeer betaalbaar en niet toeristisch.Huai Khwang

Banglamphu: backpackers centrum

Wanneer ik naar Bangkok ga, kies ik voor de wijk Banglamphu. Er zijn hier veel backpackers te vinden, wat de sfeer geweldig maakt. De hotels, guesthouses en restaurants zijn super budgetvriendelijk. Je vindt hier het bekende Khao San Road en vele leuke (avond)markten.

Hotelaanrader: Nouvo City Hotel

Sukhumvit: de expat wijk

Sukhumvit is een lange weg door Bangkok en kent een mix van trendy bars en restaurants, chique winkelcentra en -vaak- luxe accommodaties. Daarom is Sukhumvit één van de meest populaire wijken bij toeristen. Ben je liefhebber van winkelen en uitgaan dan moet je vooral deze wijk bezoeken. Het is er wel relatief prijzig, mede omdat hier veel expats wonen. Je kunt er gemakkelijk komen door de skytrain te nemen, deze gaat door het drukste gedeelte van de straat.

Siam: shop till you drop

Zeg je winkelcentra, dan zeg je Siam. Reusachtige winkelcentrums zoals CentralWorld en Siam Paragon kun je hier vinden. Vooral erg lekker (airco!) als het buiten echt té warm is. Ook de goedkope buitenmarkt Pratunam is hier in de buurt. Maar winkelen is niet het enige wat je kunt doen in Siam. Je vindt hier ook genoeg restaurantjes, zowel de lokale als de internationale keuken.

Silom: bruisende kantoorbuurt

Als we dan toch iets “het centrum” van Bangkok moeten noemen, dan zal ik het zakendistrict Silom zeggen. Het is een bruisende buurt met heel veel kantoren, wolkenkrabbers maar ook levendige avond- en nachtmarkten. Het bekende Lumpini Park vind je hier ook. Lumpini park staat bekend om de rust, de leuke speeltuintjes en de mogelijkheid om een ontspannen wandeling te maken in het drukke Bangkok. Voor wie het leuk vindt: in Silom vind je ook de rosse buurt: Patpong.

Hotelaanrader: Furama

Samphanthawong: het geweldige Chinatown

Chinatown is geweldig. Zo ver je kunt kijken heerst een heerlijke hectiek en vind je geweldige hebbedingetjes. Ben je naar iets op zoek? Als je het hier niet kunt vinden dan bestaat het niet. De bekendste straat van Chinatown is Yaowarat. Aan deze straat vind je kleurrijke markten, oosterse -voor ons gekke- medicijnen, eten wat je nog nooit gegeten hebt, tempels en nog veel meer. Ben je niet in Chinatown geweest, dan ben je niet in Bangkok geweest.

Thailand

Ari: rustig maar toch dichtbij

Ari wordt steeds populairder bij de toeristen. Dit komt door de ontspannen sfeer, weg van de drukte. De wijk kent veel expats omdat het hier relatief rustig is, maar Sukhumvit is toch dichtbij. Er zitten veel gezellige cafés, heerlijke restaurantjes en leuke boetiekjes. Het is een perfecte wijk om te genieten van de rust en toch de lokale ambiance te hebben.

ThongLor: modern en charmant

Met een voortreffelijke mix van moderniteit en charme is ThongLor. De plek waar je op zoek gaat naar geweldige bars, gezellige cafés en enkele van de meest stijlvolle horecagelegenheden van de stad.

Huai Khwang: goedkoop en niet toeristisch

Niet de bekendste wijk bij toeristen, wel noemenswaardig. Vooral interessant als je een hotel kiest vlakbij het MRT-station Huai Khwang. Naast de zeer betaalbare hotels vind je hier veel Chinese restaurants, hippe koffietentjes en massagesalons. Het lokale leven kun je letterlijk proeven op de Huai Khwang fresh-market. Omdat de wijk niet zo bekend is zal je weinig toeristen tegenkomen op deze markt. Op de hoek van de Huai Khwang kruising vind je de -door lokale mensen- drukbezochte Ganesha-tempel. Ook weer dichtbij Sukhumvit en Chatuchak maar dan tegen zeer schappelijke prijzen.

Bangkok
Scroll naar boven