De leukste boeken over Bonaire

Een boek over je vakantie is altijd fijn om te lezen, je kunt je alvast helemaal onderdompelen in het land. Aangezien de vliegreis naar Bonaire ongeveer 10 uren duurt is het leuk om hiermee verder te gaan in vliegtuig. De leukste boeken over Bonaire heb ik voor je op een rijtje gezet.

Bonaire – Verrassend veelzijdig eiland
Ellen de Vriend

Ellen is al tientallen keren op Bonaire geweest en houdt niet van gebaande wegen en dat merk je. Zeer duidelijk omschreven zijn ook de minder bekende locaties. Dit boek is handig ingedeeld; Kralendijk, De noordkant, Washington Slagbaai NP, de zuidkant, National Marine Park, gastronomie, sportief, planten en dieren en praktische tips. Bijna elke bladzijde bevat mooie foto’s, waardoor je enthousiasme zeker wordt aangewakkerd!

Dominicus landengids – Aruba, Curaçao en Bonaire
Guido Derksen

Dit zeer informatieve (dikke) boek gaat over de drie ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. Meerdere keren te gebruiken dus!

Over Bonaire wordt geschreven dat het rust biedt. Met uitleg over de natuur en de prachtige koraalriffen. Ook staan er leuke routebeschrijvingen in.

ANWB Extra
Curaçao, Aruba en Bonaire

ANWB extra zijn altijd handige boeken om mee te nemen op je vakantie. In dit compacte boek, wat ook over de drie ABC-eilanden gaat, staan diverse routes en veel tips over bijvoorbeeld accommodatie en eten&drinken. De reisgids heeft een uitneembare kaart.

Reishandboek Bonaire
Petra Possel

De gids bestaat uit drie delen: achtergronden, praktische informatie en bezienswaardigheden. In deze praktische en culturele gids staat duidelijke informatie over de bezienswaardigheden, het nationaal park en de beste duik- en snorkelplaatsen. 

Bestemming Bonaire
Linda van Rijn

Gezellig is deze thriller over Bonaire niet en het is ook geen reisgids. Maar het is wel erg leuk om een thriller te lezen over de omgeving waar jij op dat moment bent.